Curierul DPD promite livrări cu… drona. Știți discuția, întâi a fost Amazon, apoi RăzvanBB, apoi au urmat multe discuții, interdicții și anunțuri legate de livrările cu drone. DPD România este parte din DPDgroup, un brand al GeoPost, cu alte cuvinte Poșta franceză.

DPD _drone

DPD a început să testeze condițiile de livrare cu drone încă din luna iunie anul trecut. O dronă a transportat cu succes un colet de 3 kg pe o distanță de 1.200 de metri, alte teste realizate anul acesta au demonstrat fiabilitatea și eficiența tehnologiei.

DPDgroup a dezvoltat un terminal de livrări special pentru drone, în baza unor studii complexe de siguranță a zborului și a livrării. Terminalul, construit în colaborare cu Atechsys, unul dintre cei mai importanți producători de drone din lume, dispune de o structură care protejează accesul la dronă în timpul fazelor de decolare și aterizare, un sistem automat de transport al coletului, și de un sistem electronic care menține siguranța operațională a dronei.

Terminalul de livrări menține în siguranță întregul proces de expediție, din momentul încărcării coletului, până la decolare, aterizare și predare a coletului.

Drunele pot zbura la circa 20 de kilometri, cu colete de pînă la 4 kilograme. Viteza medie este de 30 de kilometri pe oră, sistemul este complet autonom și gestionat de la sol.


Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!