Nvidia a avut un eveniment oficial la care au lansat două plăci video noi și o aplicație care va permite jucătorilor să captureze imagini 360 din jocuri video pe care să le vadă ulterior cu head-set-urile VR.

503072-nvidia-gtx-1080

Sursa: PCMag

Nvidia GTX 1080 este noutatea momentului, o placă video mai puternică decât Titan X, dar care costă numai 600 de dolari în US. Au lansat și GTX 1070, versiunea mai ieftină, care costă 380 de dolari, dar oferă suficientă putere pentru jocurile video.

GTX 1080 este prezentată ca “faster than dual GeForce GTX 980s in SLI” , deci bate două plăci GTX 980 simultan. Deși Titan X era prezentat ca maximum de putere, Nvidia a schimbat acum arhitectura la Pascal, iar specialiștii spun că și 1080, dar și GTX 1070 sunt mai puternice decât Titan X. Să nu uităm și faptul că Nvidia Titan X are un preț de 1.000 de dolari.

Evident, cei care au cumpărat Titan X în sperața să domine jocurile video, acum vor fi dezamăgiți.

La eveniment, Nvidia a anunțat și aplicația Ansel, care permite realizarea de imagini la 360 de grade din jocuri, care pot fi vizualizate cu ochelari VR. Deocamdată nu capturează video, ci doar fotografii 360, dar se pot combina imagini pînă la o rezoluție de 61.000 de pixeli. Se pot vedea apoi cu Oculus Rift sau Google Cardboard sau alte dispozitive de VR.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!