Am stat de vorbă cu fondatorul vwforum.ro, Dragoș Voinea, despre gadgeturi, fără să putem ocoli, evident, subiectul mașini. Se vede din prima că managerul TCM Turbo este pasionat de tot felul de gadgeturi și echipamente și este și normal, el ocupându-se cu optimizarea software pentru motoarele auto (ciptuning). De altfel, îi place să se recomande așa: ing. Dragoș Voinea.
L-am cunoscut pe Dragoș atunci când m-am jucat cu Sony Vaio P, acum doi ani.

„Mă pot califica drept dependent de aceste gadgeturi deoarece am mare nevoie de toate în activitatea mea zilnică. Poate că aş putea să-mi petrec o zi fără să mă ating de maşină, poate aş putea să nu văd un film într-o zi, dar telefonul mobil şi laptopul sunt pe picior de egalitate în munca mea”, mărturisește el.
Click pe poză pentru mărire.

Dragos Voinea, VWForum.ro

„Gadgetul nr. 1 pentru mine îl reprezintă telefonul mobil – este o mică uzină de fapt…. iPhone 4. Am avut iPhone 3, 3GS şi apoi 4. Am cochetat şi cu Android iar înainte de iPhone au fost Nokia cu Symbian”, povestește Dragoș Voinea. „ Nu aş putea să ies fără să am telefonul cu mine”, punctează el.

Pe lângă iPhone indispensabil este un laptop cu Windows, orice Windows de la XP la 7, din cauza aplicațiilor folosite la job. Conexiunea 3G Vodafone este indispensabilă, plus un fresh de portocale.

Laptopul nu poate depăşi 1.8KG . „Am avut diverse netbookuri dar mult mai bine primite de mine au fost sub-notebookurile – trecerea la i3 şi i5 a reprezentat un mare pas pentru laptopuri după părerea mea”, spune Dragoș Voinea. „Mulţi bărbaţi au pasiuni ciudate şi care mănâncă mulţi bani, eu reuşesc cam la 6 luni să schimb laptopul cu alt model (şi intodeauna vând pe cel vechi la 1/2 din preţul de achiziţie fără să mă chinui prea mult)”, povestește fondatorul TCM Turbo.

Are un Sony Vaio VPC-Y2 cu procesor Core i5. Punctul forte este autonomia , de 4 – 4,5 ore, iar ecranul de 13″ are dimensiunea maximă. „Cu ecran de 10 inchi am avut la Dell 10HD, avea 1kg dar era cam incomod pentru 2-3 ore continuu de lucru”, spune Dragoș. „Am sărit la 11″ apoi 13″ şi acum la Vaio”.

Probabil va urma Lenovo IdeaPad u260. „L-am testat pentru 30minute şi mă declar uimit de calitatea tip Mac de a avea bateria integrată în laptop , ecran mat (nu am mai avut laptop cu ecran mat de la Dell D430 şi Portege M300)”, a adăugat el.

Dragoş Voinea reprezintă în România firma TCM Turbo, un brand românesc lansat în 2003 prin colaborarea cu firma mamă TCM Turbo Fahrzeugtechnik GmbH din Germania. A făcut cursuri de specializare şi an de an a devenit mai bun în realizarea softului optimizat pentru calculatoare de motor (ciptuning).

În rucsacul Case Logic încape alături de laptop un iPad 3G. Utilizarea e similară cu telefonul, dar nu mai mult de 60 de minute pe zi și înlocuieşte de fapt laptopul nu telefonul.

Dragos Voinea

@ Despre mașini

Că tot am vorbit despre maşini, Dragoș Voinea are două – un Golf R32 cu motor 3.2 V6 4×4, care intră în istorie că ultimul motor VR6 pus pe un Golf şi un bătrân dar foarte bine restaurat Rover Mini Cooper. Nu e puternic precum R32ul dar e o maşină de primăvară-toamnă (lipsă aerului conditiionat îl fac destul de neplăcut într-o zi de vară).

Rămâi la zi cu gadgeturile și tehnologia

* trebuie completat
Formatul

Vezi cum arată