Everything Everywhere, compania joint-venture realizată în UK de Orange și Deutsche Telekom în 2010 prin unirea operatorilor mobili T-Mobile și Orange, a fost preluată de către grupul rival BT. Fostul monopol de stat British Telecom redevine astfel cel mai mare operator de pe piața britanică.

Tranzacția a fost anunțată la începutul anului trecut, iar autoritățile de reglementare au aprobat vânzarea estimată la 12,5 miliarde de lire sterline. Preluarea se încheie la finalul lunii ianuarie 2016.

EE avea 31 de milioane de clienți la finalul anului trecut și o acoperire 4G de 93% din populație. BT are cea mai vastă rețea fixă din UK, cu o cotă de piață de 32% și e lider și în zona de servicii TV.

Evident, urmează integrarea companiilor, vor fi concedieri și aștele asemenea. Cei de la Deutsche Telekom comentează că vor oferi sprijin către BT pentru a începe ofertele de servicii integrate. Grupul german face asta de câțiva ani în piețele cheie europene, de un an și pe piața din România. La nivel european au peste 3 milioane de clienți care foloses servicii mobile, fixe și TV.

În schimbul acțiunilor Everything Everywhere, ceilalți doi operatori vor primi 12% din acțiunile grupului BT, nu cash. Așa că vor lucra împreună pentru consolidare – BT, France Telecom, Deusche Telekom împreună.