La scurt timp după ce UPC a demarat un proiect cu Academia Română pentru scanarea manuscriselor și cărților, Euroweb anunță un proiect împreună cu Rotary Club, care are ca scop crearea şi echiparea primului laborator de digitalizare a manuscriselor şi cărţilor rare din România. Laboratorul îşi va începe activitatea prin digitalizarea unui fond de peste 100 volume de cărţi rare tipărite începând cu secolul al XVII-lea, conţinând titluri enciclopedice, istorice, teologice, de artă şi de ştiinţă.

Carti vechi

Prin digitalizarea lor cu ajutorul unor echipamente specializate care elimină riscul deteriorării, nu numai conţinutul lor va fi readus la viaţă şi pus gratuit la dispoziţia celor interesaţi, dar chiar şi atmosferă degajată de textura paginii şi starea tipăriturii va fi fidel reprodusă, făcând exeprienta parcurgerii lor una chiar reală. Consultarea propriu-zisă a operelor se va face prin internet, accesandu-se o pagină web care va fi organizată funcţional sub formă unei biblioteci virtuale.

Pentru susţinerea acestui proiect se pot achiziţiona invitaţii la evenimentul din 12 aprilie (preţul unei invitaţii este de 100 de lei) sau se pot face donaţii mai importante prin contactarea organizatorilor la adresă de e-mail primavara-cartilor@euroweb.ro.