Facebook M a fost lansat în faza de testare pentru unii utilizatori ai aplicației Messenger, conform Wired. Este asistentul digital care concurează cu Siri, Cortana sau Google Now, putând răspunde la întrebările utilizatorilor, deocamdată doar prin text. 

facebook M

Deocamdată asistentul Facebook, botezat M, este capabil să facă rezervări la restaurat, să rezeve cazarea la un hotel sau să sugereze cadouri. Oficialii companiei spun că, în timp, asistentul digital va învăța mai mult și va fi capabil să realizeze mult mai multe acțiuni. Serviciul M se bazează pe inteligența artificială, dar în același timp are și angajați care vor verifica faptul că totul merge conform planului. Cei de la Facebook susțin că astfel, M poate realiza sarcini pe care nu le pot face competitorii.

Deocamdată, serviciile Apple, Google sau Microsoft se bazează doar pe inteligența artificială. De asemenea, există start-up-uri care se bazează doar pe angajați umani pentru a răspunde în timp real la astfel de solicitări. Plus sistemul tradițional în care poți angaja o agenție sau un furnizor de servicii și aștepți să îți dea sugestii. Facebook M este prezentat acum ca un sistem hibrid, aflat între asistentul virtual și cel uman. Desigur, mai mult pînă acolo, iar visele celor de la Facebook sunt mari.

Facebook tocmai a raportat vreo 800 de milioane de utilizatori pentru Messenger, dacă se chinuie va aduce și mai mulți. Dar de aici pînă la utilizarea asistentului digital este cale lungă. Nu știu exact câți oameni folosesc Siri, Google Now sau Cortana. Eu personal am testat tehnologia, dar nu sunt fan, iar sistemele nu sunt optimizate pentru România, deși există oarece funcții, nu sunt toate. Prefer să caut Google și prefer să caut review-urile umane atât pentru produse, cât și pentru hoteluri, restaurante și altele asemenea. Nu aș merge pe mâna unui asistent virtual pînă nu aș vedea sigur că e totul ok. Dar, pe de altă parte, există într-adevăr mulți oameni care nu au timp să-și bată capul cu căutările și să facă ei alegeri, așa că vor apela la aplicații. Sunt curios totuși, câți utilizatori de astfel de asistenți există la nivel global și dacă ei sunt mulțumiți cu rezultatele oferite…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!