Facebook și Eutelsat vor aduce servicii de Internet gratuit în Africa, conform unui acord. Există în zonă ceva acoperire telecom și conexiuni fixe, dar există și foarte multe zone fără niciun serviciu. Facebook va oferi acces la știri, informații despre vreme și alte câteva servicii online, prin intermediul sateliților Eutelsat.

internet africa

Investiția face parte din campania Internet.org, un fel de fundație a Facebook, care vrea să aducă accesul la Internet în zonele cu acoperire redusă sau inexistentă.

Totuși, serviciile de Internet vor fi funcționale abia din a doua jumătate a anului 2016, dacă totul merge bine. Va fi utilizat satelitul Amos6 care aparține firmei israeliene Spacecom. Proiectul vine la scurt timp după ce Facebook a abanonat ideea de a lansa propria rețea de sateliți în care vroia să investească peste 1 miliard de euro.

Serviciile de Internet din satelit vor acoperi 14 țări, dar și în acest caz vor exista zone cu semnal mai bun și unele unde nu va merge atât de grozav.

Caută alți parteneri pentru a extinde serviciile de acest gen și în alte zone ale lumii.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!