Facebook și Google se înrec în anunțuri privind lansarea de servicii de Internet gratuit. Mark Zuckerberg a declarat că va oferi WiFi pentru taberele de refugiați, fără să precizeze despre care locație e vorba. Iar oficialii Google au anunțat că vor instala servicii WiFi în gările super-aglomerate din India.

wifi gratis

Fondatorul Facebook a fost la Națiunile Unite și a vorbit despre accesul la Internet ca fiind parte din drepturile omului și un factor care va aduce pacea în regiunile de conflict. Cel puțin Mark a recunoscut că nu face asta din altruism pur, ci are nevoie de noi utilizatori Facebook și s-a gândit că așa i-ar putea câștiga. Facebook a tot vorbit despre inițiative de a oferi Internet gratis, dar nu a făcut nimic concret deocamdată, spre deosebire de Google.

Gigantul web oferă în multe zone din SUA acces la Internet, dar susținut prin reclamele afișate. De-asta este acum un adevărat fenomen legat de ad-blockere, cred că principalii competitori Google încurajează utilizatorii în direcția asta pentru a încerca să pună bețe în roate unui competitor. Nu pentru că și-ar dori ei un internet mai curat și mai uscat.

Google va lucra cu oficialii indieni, cu cei de la transporturi și operatorul RailTel pentru a instala echipamente în 400 de gări din India. Conform statisticilor oficiale circulă zilnic circa 21 de milioane de oameni, iar compania de transport vrea să extindă capacitatea la 30 de milioane de călători pe zi. Vor începe cu gările mari, iar apoi vor merge cu acoperirea mai departe. Nu au precizat ce tehnologie vor folosi, doar că vor ca serviciiile Youtube să funcționeze în toate gările acoperite…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!