Am profitat de scurta vacanță de Paște și am povestit cu Florin Grozea, Hi-Q, despre gadgeturi, tehnologie și planuri de viitor. Deși are un MacBook de care este foarte mulțumit, Florin s-a adaptat mai ușor la Android decât la iOS. A trecut la Samsung Galaxy S2, iar telefonul mobil este și cameră foto pentru el.
Citește mai jos povestea gadgeturilor lui Florin și planurile muzicale legate de viitorul album Hi-Q.
Click pe imagine pentru mărire!
Ideea articolului mi-a venit pentru că Florin îmi face onoarea să comenteze mereu la articolele despre gadgeturi și l-am intuit că este pasionat de tehnologie.
Florin Grozea – telefon
Telefonul mobil este cu mine mereu. Sau, mai corect spus: eu sunt lângă telefonul mobil mereu! Am fost fan Nokia mulți ani, am avut și un model Sony Ericsson cu touch screen (înainte cu mult de apariția iPhone-ului), apoi BlackBerry. Iar în ultima perioadă am trecut la Samsung Galaxy S2.
Îi place Android pentru că este „mai flexibil decât iOS”, iar aplicațiile sunt în majoritatea lor gratuite. De asemenea, există o concurență continuă a producătorilor pe acest segment, iar dacă va apărea un telefon mai performant, mai frumos, mai cool de la altă companie (HTC, Sony, Motorola sau cine știe ce alt brand) va putea trece cu ușurință la altă marcă – tot cu Android. Este dependent de aplicațiile Google: Gmail, Google Calendar, Google Contacts, Google Maps etc.
Telefonul mobil este și cameră foto digitală, player.
Florin Grozea – laptopul
Am un Mac Book de 4 ani care pare a fi la fel de bun ca în 2008 când l-am cumpărat. La laptopuri Apple este cel mai fiabil, din câte am testat până acum. Și am testat multe brand-uri, pentru că părinții mei mi-au luat primul computer când aveam 14 ani… Erau maxim 5 calculatoare în cartierul nostru pe atunci!
Dacă ar fi să-și cumpere acum un laptop nou, ar merge pe versiunea MacBook Air, mai ușor, SSD, în cazul Apple este și un produs mobil, dar și unul performant.
Pe de altă parte, sunt și chestii care nu-i plac la Apple:
– iTunes: este cel mai greoi și mai complicat player de muzică! Magazinul ar trebui să existe separat de player-ul propriu-zis. Mi-e dor de Winamp!
– iPhoto: ceva mai oribil și mai greoi n-am văzut niciodată. Caut metode de a-l dezinstala de tot.
– iChat: really, Apple? Really?
Florin Grozea & Hi-Q
Trupa Hi-Q împlinește 16 ani în 2012.
Niciun proiect lansat în același timp cu noi nu mai există pe piața muzicală iar noi tocmai am lansat un nou album, un nou videoclip și o aplicație Facebook.
Florin Grozea spune că unul dintre secretele longevității noastre este inovația – mereu am schimbat lucruri în muzica noastră, în concertele noastre, în instrumentele muzicale. Am experimentat în multe direcții dar pe online am fost mereu printre primii: primul site (1999), primul fanclub online (2006), prima televiziune online (2008), prima pagină oficială românească pe Facebook (2006), primul blog al unui artist român (2006) ș.a.m.d.
Cel mai nou album Hi-Q este disponibil în toate formele:
– audio streaming: www.hi-q.ro
– download iTunes:
– comandă CD:
– single digital cu descărcare stradală: chioșcurile ZebraPay
– offline: magazinele Media Galaxy
La treaba cu iTunes îi dau perfectă dreptate deşi de la iPhone 4S şi în sus (sper eu) nu mai suntem atât de dependenţi de el.
În ceea ce priveşte iChat, bănuiesc că facem referire la iMessage, nu? Dacă da, nici la mine nu merge de fiecare dată aşa că funcţia asta nu e de mare ajutor.
Mă bucur să mai văd articole despre artişti autohnoni şi părerea lor despre gadgeturi.
 
De asta-i bun Androidul … la orice aplicatie mai gasesti 2 – 3 variante si pana la urma tot nimeresti una care sa-ti placa.
 
Apple deja nu mai este o firma care sa aiba aceea inovatie si dezvoltare continuua . Android-ul a inceput sa se ridice foarte mult in ultimul timp .