Asus a lansat un monitor UHD de 28 de inch, PB287Q True 4K/UHD, un produs gândit pentru profesioniștii din domeniul digital și pentru pasionații de jocuri. Modelul are un panel WLED cu aspect 16:9, cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli. Densitatea este de 157 pixeli per inch (ppi), peste monitoarele Full HD.

Monitorul UHD Asus PB287Q oferă un spațiu cu 300% mai mare față de ecranele FullHD pentru gestionarea mai bună a activităților digitale. Este capabil să afișeze 1.07 miliarde de nuanțe de culori și dispune de tehnologii inteligente precum Contrast Ratio de 100.000.000:1. Cu o reproducere pe 10 biți, degradeurile culorilor sunt mai fine, iar tranzițiile între tonuri sunt naturale. PB287Q beneficiază de un timp de răspuns de 1ms GTG și o rată de refresh de 60Hz pentru efectele vizuale dinamice în jocurilor actuale.
Monitorul UHD include tehnologii precum DisplayPort 1.2, două porturi HDMI, unul cu suport MHL. Are tehnologie Picture-in-Picture (PiP) și Picture-by-Picture (PbP).
Asus PB287Q dispune de noua tehnologie SplendidPlus Video Intelligence, care optimizează imaginile. Aceasta include două moduri noi – Lecturare și Cameră Obscură – alături de modurile de pînă acum: Peisaj, Standard, Cinema, sRGB, Joc și Vedere Nocturnă. PB287Q beneficiază și de tehnologia Asus EyeCare, ce ajustează tensiunea de iluminare pentru a reduce pâlpâirea imaginii, oferind o experiență mai confortabilă.
Nu am acum detalii oficiale despre preț.
4K timpt re sapuns de raspuns 1ms GTG si o rata de refresh de 60Hz chiar suna foarte bine pentru gameri adevatarti.
Si Ovidiu Patrascu, vicecampion mondial la Fifa 13 foloseste un astfel de monitor asemanator de la Asus, doar ca nu este 4K, este full HD.
Trebuie sa fii inrait rau de tot de jocuri ca sa iti cumperi un monitor ca asta…
@Cristian: Nu trebuie sa fii inrait, trebuie sa vrei calitate si sa iti permiti, pentru ca monitorul asta e unul din cele mai bune de pe piata, dar nu si-l permite oricine probabil.
Probabil iese tot spre 1.000€. Dar …
Unul dintre colegi foloseste un monitor de 27” (Apple Cinema Display) pus langa ceva mai mic (tot Apple, generatie mai veche, 23”). Eu efectiv nu reusesc sa ma descurc acolo, mi se pare un spatiu multttttttt prea mare si alerg cu mouse-ul pe ecran de imi vine rau. Plus ca daca iti iei monitor din acesta imens in speranta ca renunti la setup-ul dual-monitor si ca faci curatenie pe birou iti iei o mare teapa, cu exceptia a cateva distributii Linux sistemele de operare sunt extrem de nepregatite pentru a folosi eficient un monitor mare. Inca nu existe o metoda simpla si eficace care sa iti permita sa imparti un monitor in sectiuni in care sa rulezi mai apoi „full screen” programe. Stiu ca nVidia are un utilitar din driverele de Windows dar e departe de suportul din Linux. Foarte multe programe profesionale (ma refer la After Effects, 3D Std Max, Visual Studio, Avid, Wirecast si altele asemenea) sunt gandite in ideea ca ai doua (sau mai multe) monitoare pe care urmeaza sa le desfasori. Abia dupa ce incerci sa le desfasori pe un singur monitor imens ajungi sa constati ca era mai bun un monitor in dreapta.
Si ce zic mai sus e valabil pentru Windows 7, In Windows 8 si Mavericks situatia e chiar mai proasta, din multe puncte de vedere. Parca si Microsoft si Apple „evolueaza” sistemele de operare astfel incat sa putem in viitor sa lucram de pe tableta, „uita” ca unii inca mai folosesc si calculatoare puternice cu unul sau mai multe monitoare imense.
@Cristian, sunt unii care chiar au castigat bani frumosi in astfel de concursuri.
Unde e copilaria de altadata, cand ne jucam afara prin praf, pietre, noroi si desculti, inventam tot felul de jocuri si toti castigam?
@Daniel Mitran, cunosc aceste sentiment…..aceste monitoare se adreseaza unei anumite categorii de consumatori.
Atata bine la specificatii, dar nu se adreseaza unui utilizator obisnuit.
@Petre da, ai dreptate. Cred ca mai mult l-ar incomoda pe un utilizator obisnuit.