Pe site-ul japonez al Amazon a fost listat cel mai real “costum” desprins din filmul Transformers. De fapt, mai corect spus este un … utilaj. Pentru că omul stă înăuntru și îl conduce din manete. Techcrunch notează că prețul acestui dispozitiv este un milion de dolari.

mech-2-620x620

Design-ul bine făcut și vopseaua roșie fac evident totul mai interesant.

Japonezii numesc genul ăsta de utilaje “Kuratas” vedeți niște exemple similare pe Wikipedia. Pare desprins dintr-un film SF – de fapt cred că design-ul este făcut după cei din filme sau jocuri video. Dar acest robot este pentru sarcini industriale. Poate căra sau ridica chestii , poate face alte activități. Nu întâmplător, robotul este listat pe site-ul Amazon la secțiunea “jucării”.

Dacă vă interesează caracteristicile tehnice, are cam 5 tone, este înalt de 3,8 metri, iar propulsia este realizată de un motor. Anunțul este destul de ironic și spune că prețul mare nu garantează confortul sau siguranța celui care operează mașinăria. Mai mult, prețul este pentru kit-ul de start, iar “mâinile” și alte elemente sunt disponibile contra cost, separat.

Evident, tot anunțul poate fi o glumă, dar pe pagina Wikipedia veți găsi roboți similari, cu alte cuvinte, unele companii au așa ceva, cel puțin în Japonia. Iar unii oamenii foarte bogați au astfel de jucării, nu mai scumpe decât o mașină de lux.

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!