În liceu (’90-’94, Gh. Lazăr, București), unul dintre colegii pasionați de jocuri avea Commodore 64. Față de ce-aveam noi (HC90 și C.I.P.), Commodore era mai “cool”. Avea parte de jocuri mai mișto, se mișca mai rapid, puteam juca la dublu. În fine, Commodore vrea să se relanseze. De fapt, în ultimii ani am auzit mereu zvonuri despre Commodore – acum au anunțat și la CES că se relansează.

Commodore E715

Conform PCMagazine, Commodore va lansa anul acesta PC-uri desktop, laptopuri și tablet-uri, evident cu focus pe jocuri. Cel mai recent produs este un PC All-in-one, E715, care amintește pe undeva de produsele de altădată. Pozele sunt cam în ceață, dar vă imaginați voi. Commodore are și o aplicație pentru telefoane, care transformă un smartphone în controller pentru jocuri, așa cum are Nintendo Wii sau Move pentru Playstation. Există și un controller special, care arată exact ca acum 10 ani.

Commodore va colabora cu un producător taiwanez pentru sistemele de gaming.

(wow) Unboxing Huawei P20 pro + video ->>>

Compania împlinește anul acesta 29 de ani, dar a dispărut din clasamentele mondiale în anii 90, după ce computerul PC a intrat în casele utilizatorilor.