PC-urile Oculus-Ready cu GeForce GTX sunt disponibile la precomandă, iar livrările vor fi realizate din martie, dacă am înțeles corect. Sunt computere realizate de Dell, respectiv Alienware și Asus, care au plăci video Nvidia din seria compatibilă.

GeForce GTX

 

Prețul computerelor achiziționate împreună cu Rift pornește de la 949 dolari.  Ochelarii se pot cumpăra și separat, începând de la 599 dolari, dar evident că România nu este pe lista de țări unde livrează oficial Oculus. În schimb sistemele PC care vin la pachet cu ochelarii VR sunt disponibile la Amazon, bănuiesc că nici de la Best Buy sau din magazinele Microsoft nu ajung și la noi.

PC-urile cu plăci video GeForce GTX dispun de drivere game ready de la Nvidia care oferă setările optime pentru cele mai noi jocuri și aplicații, chiar din ziua lansării. De asemenea, acestea includ ultimele tehnologii GameWorks VR, care ajută la reducerea latenței și îmbunătățesc performanța căștilor VR, a jocurilor și aplicațiilor.

Printre plăcile video compatibile se numără: GeForce GTX 970, GTX 980, GTX 980 Ti și Titan X.

Jocurile VR pentru Oculus sunt super, eu am experimentat vreo 5-6 dintre ele. Am înțeles că prețul jocurilor este pe la 60 de dolari, dar este clar că vor avea și campanii de reduceri după lansarea oficială. Două jocuri VR vor fi disponibile gratuit pentru cei care cumpără ochelarii Oculus: “EVE: Valkyrie” și “Lucky’s Tale”.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!