Pe lângă drona GoPro Karma, compania specializată în video a lansat azi GoPro Hero 5 Black, care respectă specificațiile din primele zvonuri, dar și GoPro Hero 5 Session, varianta mai accesibilă.

gopro-hero-5-black

GoPro Hero 5 Black

Noua cameră video (actioncam) are un display touch cu diagonala de 2 inch, filmează de la Full HD pînă la 4K (30 fps), face poze la rezoluție de 12 megapixeli, iar pozele și clipurile sunt urcate în Cloud atunci când camera este la încărcat. Se confirmă și controlul prin voce, poți începe filmarea doar vorbind, sunt 7 limbi „înțelese” la prima variantă. Camera este rezistentă la apă și praf (scufundări pînă la 10 metri), compatibilă cu accesoriile GoPro, înregistrează sunetul stereo și are tehnologie pentru a reduce zgomotele de fond, precum vântul. De data asta au inclus în Hero 5 Black tehnologie de stabilizare electronică, elimină efectul de distrorsiune pe unghiuri (prezent la camerele video mai ieftine). Poate salva fotografiile RAW și include modul GPS pentru localizare.

Lansarea comercială este pe 2 octombrie pentru 400 de dolari.
gopro-hero-5-session

GoPro Hero 5 Session

Versiunea „Mini” a camerei video are o parte din specificații la nivel similar, filmează 4K la 30 fps, dar are și o parte din funcții reduse din cauza dimensiunilor foarte mici. Fotografiile sunt la 10 megapixeli, încarcă conținutul în cloud când este la încărcat și are control prin voce. Rezistă de asemenea sub apă, este compatibilă cu accesoriile GoPro, are stabilizare electronică.

Prețul pentru GoPro Hero 5 Session este 300 de dolari.