iPad Mini, tableta Apple cu display de 7 sau 7,85 inchi cu care Tim Cook vrea să cucerească segmentul, este ca și lansată oficial, după ce blogurile care au dezvăluit totul despre iPhone 5 dau acum o grămadă de informații coerente despre noul gadget. Am senzația că era în care Apple păstra secrete s-a cam încheiat, iar noua conducere e flatată de atenția media de care se bucură produsele companiei. Iar partenerii care fac dezvăluiri nu mai riscă nimic.

iPad Mini - iPhone 5
iPad Mini – iPhone 5

Sursa foto.

iPad Mini

Fortune scrie că evenimentul de lansare iPad Mini este pe 17 octombrie și că invitațiile vor fi trimise pe 10 octombrie. Astfel se confirmă iar ce scriam mai devreme. Mai avem un pic pînă vedem dacă se confirmă sau nu acest zvon. Dar sunt și alte informații care spun că tableta este în producție, iar atunci e logic ca lansarea să fie înainte de sezonul de final de an. TrustedReviews spune că, conform procedurii normale Apple, tableta iPad Mini va fi lansată comercial pe 2 noiembrie.

iPad Mini design

iPad Mini va avea un design interesant, în linie cu iPhone 5, conform GadgetHelpLine. Într-adevăr pare un iPad micșorat, dar este mai mult decît atît. Ecranul are marginile din ce în ce mai subțiri, iar carcasa pe spate este din aluminiu de un gri-închis care arată excelent. Sunt aici două tabere diferite: unii spun că seamănă cu un iPod Touch mărit, cu ecran 4:3, dar sunt și unii care îl compară cu iPhone 5 mărit, adică format 16:9, pentru poșete așa. Design-ul v fi cu siguranță deosebit, dar să vedem dacă chiar se ridică la nivelul iPhone 5.

iPad Mini specs

Tableta Apple va avea un display cu diagonala de 7,85 inchi, iar rezoluția este de 1024×768, adică nu prea este retina. Din pozele cu carcase scăpate pe net se poate vedea conectorul mic Lightning, slotul pentru Nano SIM-uri și alte asemenea detalii care nici nu mai necesită confirmare. Se pare că vor fi două versiuni, alb și negru. iPad Mini ar urma să aibă un procesor A5 dual-core, similar cu cel folosit la iPad 2. Camera foto este probabil cea de 8 megapixeli din iPhone 4S, dar are și una pentru video-chat pe ecranul principal.

iPAd Mini ar putea costa 249 de dolari pentru versiunea de 16GB și 299 dolari pentru versiunea de 32GB. S-ar putea să existe și o versiune de 8GB. Nu va avea slot pentru carduri de memorie.