Nintendo Wii U, noua consolă de jocuri video a japonezilor, a fost primită cu entuziasm după lansarea oficială în US. Sunt deja review-uri pe Verge, TechCrunch sau Ars Technica. Nintendo reușește iar să schimbe industria jocurilor, chiar dacă noua consolă nu este ultra-super-high-tech. De altfel nici primul Wii nu a fost, dar a reușit să aibă un impact atât de mare asupra industriei. Noutatea la Wii U nu este nici hardware, nici în zona de senzori, ci este controller-ul, care acum devine game-pad. Un soi de tabletă cu butoane și joystick integrat.
Sursa foto.
Nintendo Wii U
Game-pad-ul are un display de 6,2 inchi cu rezoluție 854×480 pixeli, format 16:9 și densitate 158PPI. Pe lângă butoane și touchscreen are și boxe stereo integrate. Are butoanele clasice de controller, dar și joystick, cameră web integrată, precum și o serie de tehnologii. Are de exemplu NFC (near field communications) pentru interacțiunea cu alte accesorii. Deocamdată nu există alte chestii compatibile. Dar probabil vor fi. Imaginea de pe game pad este și pe televizor, dar de data asta poți juca pe „tabletă” și să pleci de la televizor fără întreruperi.
Trebuie spus că game pad-ul are 1,6 kilograme și diagonala cu tot cu plastic este de peste 11 inchi (bate un netbook). Se conectează la consola principală prin WiFi. Game Pad-ul are baterie integrată care ține 2 ore și jumătate (sursa).
Sursa foto.
Din ceea ce observ în primele teste, grafica rămâne pe planul doi la Nintendo. Jocurile – personajele și scena acțiunii – nu arată cu mult mai bine decât la generația anterioară. Dar spre deosebire de Wii acum consola de jocuri Nintendo are placă grafică AMD Radeon care permite rularea de jocuri HD. Are tehnologie HDMI pentru conectarea la televizoarele cu ecran mare. Consola Wii U vine cu procesor IBM, 2GB de RAM (unul pentru jocuri și unul pentru OS), precum și stocare internă între 8 și 32 GB. Permite folosirea de carduri SD sau de hard-discuri externe cu USB. Discurile Wii U au 25GB și sunt citite la 22Mbps – cea mai mare viteză la ora actuală.
Sistemul de operare include browser de Internet, chat, acces la magazin de aplicații și la editarea personajului. Este compatibil și cu celelalte jocuri existente (aproape cu toate zic ei). De asemenea vor fi lansate o mulțime de jocuri noi pînă de Sărbători.
Prețurile sunt de la 299,99 dolari versiunea de bază la 349,99 dolari.
2 comentarii