Olympus E-M1 este oficial următorul OM-D, camera foto mirrorless care se bate de la egal cu orice DSLR. Dacă va continua îmbunătățirile aduse în industrie de primul OM-D și de Pen E-P5, sunt tentat să renunț la camera foto actuală și să trec pe tehnologia mirrorless. Abia aștept să pun mâna pe cameră să văd ce și cum. Ambele camere de top au în comun două lucruri: tehnologia de imagine avansată și faptul că sunt compacte și ușoare. Sper ca noul OM-D să urmeze aceste tendințe: să aibă tehnologie foto mai rafinată și să fie mai compactă.
Update: a venit și comunicatul oficial. Pun detalii la finalul articolului.

Olympus OM-D E-M1
Olympus OM-D E-M1

Sursa foto

 

Mai multe poze cu această cameră găsiți la Clubul-Foto.com.

Senzorul este nou, 16,3 megapixeli, Live MOS, plus un procesor de imagine avansat TuePic VII. Autofocusul este instant, vizorul electronic este “Full Frame”, iar obiectivele sunt nenumărate.

Camera foto poate face rafale de 10 cadre pe secundă, filtrul anti-aliasing a fost îndepărtat, stabilizarea imaginii este pe 5 axe.

Olympus E-M1 are tehnologie WiFi integrată direct, deci poți transfera rapid imaginile pe un telefon sau tabletă. Cu aplicația Olympus poți folosi smartphone-ul pe post de telecomandă pentru cameră.

Olympus OM-D 2

Apratul este disponibil pentru pre-comandă în varianta de culoare neagră, la o ofertă specială și de la jumătatea lunii octombrie 2013 vine în magazine cu o ofertă suplimentară pentru utilizatorii E-System. Preţurile pornesc de la 6.999 RON (TVA inclus) pentru body și 9.999 RON (TVA inclus) pentru un kit cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL 12-40mm 1:2.8.

OM-D E-M1 are trei elemente cheie complementare: sistemul de obiective ZUIKO și M.ZUIKO (care cuprinde o gama în creștere având acum 63 de obiective), noul senzor Live MOS de 16 megapixeli și procesorul de imagine TruePic VII.

Corpul este din magneziu, carcasa e rezistenta la stropire, praf şi temperaturi scăzute.

Funcţia WiFi integrată permite comunicarea rapidă și simplă cu un smartphone compatibil. Se pot transmite imaginile selectate direct pe pagini web şi social media prin intermediul telefonului și, de asemenea, se poate utiliza telefonul ca si telecomanda pentru evitarea atingerii camerei în timpul fotografierii cu timp lung de expunere.

Odată cu lansarea acestui nou model de cameră va fi lansat şi obiectivul M.ZUIKO DIGITAL ED 12 – 40mm 1:2.8, rezistent la praf, stropire și îngheț. Olympus va anunța şi realizarea obiectivului M.ZUIKO DIGITAL ED 40 – 150mm 1:2.0, ideal pentru captura de standard profesional a subiecţilor în mișcare.

Galerie foto