Mai țineți minte când Michael Jackson a zburat la finalul concertului din România cu un jetpack? N-am fost niciodată mare fan, dar momentul respectiv e epic, îl găsiți pe Youtube. Iată că acum se pregătește lasarea unui jetpack comercial, pe care îl va poate conduce oricine. Mai bine zis oricine are banii 🙂

jetpack

Fost pilot de vânătoare în Royal Air Force, creatorul jetpack-ului spune că este sigur. P14 este realizat din fibră de carbon, are motor pe benzină, poate zbura cu 75 de kilometri pe oră, timp de 45 de minute.

Există conceptul de Jetpack din primele filme cu James Bond. Dar autonomia era foarte mică, iar transportul riscant. Așa că oamenii și-au petrecut ultimii ani cercetând diverse soluții pentru a îmbunătăți siguranța și autonomia. Acum au inclusiv o parașută care poate fi lansată automat în caz că apar probleme. Nu există elice, deci se poate zbura printre clădiri, printre fire, în spații închise și tot așa. Este ușor de manevrat și de controlat.

Proiectul este finanțat de o firmă din China, care a pus la cale și o posibilă listare pe Bursă. Prețul comercial al dispozitivului va fi între 200 și 250.000 de dolari.

Ar vrea să vândă dispozitivul către instituțiile gen ISU sau Salvare, dar eu cred că primii care vor cumpăra sunt milionarii în căutare de aventuri exotice. Cred că e mai sigur și mai interesant decât alternativele.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!