Sony a lansat oficial camera foto Alpha 9 II (model ILCE-9M2), model full-frame cu obiective interschimbabile creat special pentru profesioniștii din zona de fotografie sportivă și fotojurnalism.

Sony Alpha 9 II este construită după principiile modelului original Alpha 9 și păstrează viteza de fotografiere, inclusiv funcția de fotografiere în rafală până la 20 de cadre pe secundă cu live-view permanent (fără black-out), cu Auto Focus și Auto Exposure tracking, 60 de calcule de tracking AF/AE pe secundă, integrând în același timp și mai multe funcționalități inspirate de recomandările profesioniștilor. Îmbunătățirile se referă la conectivitate superioară și la funcția de transfer al fișierelor, fotografiere continuă la până la 10 cadre pe secundă folosind shutter-ul mecanic, performanță AF îmbunătățită datorită noilor algoritmi optimizați, dar și o construcție regândită pentru crește durabilitatea și operabilitatea.

Modelul Alpha 9 II încorporează un port 1000BASE-T Ethernet, oferind conexiune gigabit pentru transferul stabil și de mare viteză al datelor. În plus, transferul fișierelor se poate realiza prin transfer FTP cu tehnologii de criptare FTP peste SSL sau TLS (FTPS), pentru securitatea sporită a informațiilor, îmbunătățind și performanța de fotografiere PC remote (tether), cu reducerea întârzierii la declanșare și o latență mai mică a vizorului electronic, folosind aplicația pentru desktop „Remote Camera Tool”. De asemenea, viteza wireless a fost actualizată, adăugându-se o bandă rapidă și stabilă de 5 GHz (IEEE 802.11ac), în plus față de cea de 2.4 GHz oferită de modelul Alpha 9. Noua cameră suportă și toate standardele IEEE 802.11a/b/g/n/ac.

Alpha 9 II are o nouă funcție Voice Memo care permite corelarea informațiilor audio cu imaginile, sub forma unor notițe vocale ce pot fi redate atunci când imaginile sunt vizualizate. Datele vocale pot fi atașate și imaginilor trimise unui editor, oferind detalii importante necesare pentru publicarea eficientă.

Prin combinarea transferului wireless de date vocale și imagini, prin conversia automată voce-text, dar și prin posibilitatea de a transfera automat, prin FTP, imagini cu notițe vocale atașate, este posibilă fotografierea și transferarea rezultatelor într-un server FTP, fără folosirea unui smartphone. Setările FTP din aplicație pot fi trimise către camera foto prin Bluetooth.

Noua cameră Alpha 9 II are același senzor de imagine full-frame stratificat Exmor RS CMOS de 35mm și 24.2 MP, cu memorie integrată, la fel ca Alpha 9, oferind aceeași viteză de procesare a datelor și o calitate impecabilă a imaginilor. Noul model poate realiza o fotografiere continuă și silențioasă la 20 de cadre pe secundă pentru până la 361 de imagini JPEG sau 239 de cadre RAW, fără ca vizorul electronic să prezinte fenomenul de black-out, permițând vizualizarea și urmărirea subiectului și a acțiunii fără întreruperi în timpul fotografierii. Pentru situațiile în care este preferat shutter-ul mecanic sau în care acesta este strict necesar, noul model Alpha 9 II a fost îmbunătățit pentru a permite fotografierea până la 10 cadre pe secundă, cu o viteză de două ori mai mare decât cea a lui Alpha 9.

Procesorul de imagine BIONZ X beneficiază de viteza rapidă de citire oferită de senzorul de imagine. Procesorul utilizează LSI front-end pentru creșterea vitezei de detecție AF/AE, procesarea imaginilor, detecția feței, acuratețe și pentru multe altele. Are body-ul cu o rezistență și mai puternică la praf și umezeală și sigilare mai sigură pentru toate punctele de îmbinare, dar și pentru compartimentele dedicate bateriei și slotului media.

Stabilizarea optică încorporată este pe 5 axe, permite timpi de expunere cu până la 5.5 trepte mai lungi. În plus, are un mecanism al obturatorului îmbunătățit, pentru atenuarea oricărei mișcări care ar putea cauza efectul de blur în imagine.

Sony Alpha 9 II va fi disponibil în Europa începând cu luna noiembrie a anului 2019 și va costa aproximativ 5.490 de euro.