Tag Heuer Connected este primul smartwatch realizat de brandul de ceasuri de lux. Vă scrisesem acum ceva vreme despre acest proiect, dar nu știam că va fi tot un produs de top, destinat celor cu bani. Ceasul are un preț de circa 1.500 de dolari.

tag heuer connected smart watch

Compania realizase într-o vreme și un smartphone de lux, dar nu a avut un succes demn de menționat. Deocamdată există doar versiunea pentru bărbați, dar Tag Heuer vor realiza și un ceas pentru femei în curând.

Tag Heuer Connected arată bine, este practic tot un ceas clasic, dotat cu funcții smart. Diametrul este de 46,2 milimetri, un pic mai mare decât majoritatea ceasurilor, puțin peste Moto 360. Grosimea ceasului este de 12.8 milimetri, mai gros decât Moto 360. Mă leg de acest model pentru că a fost practic modelul cel mai comentat dincolo de Apple Watch. Oricum, există o diferență esențială, cea de preț.

Platforma este Android Wear, ecranul este tactil și după ce treci de ecranul principal ajungi la aplicații și celelalte. Fețele principale redau chiar toate elementele unui ceas Tag Heuer. Ceasul este produs în Elveția, dar procesorul este Intel și celelalte componente hardware sunt făcute tot de americani.

Deocamdată ceasurile smart rămân un moft, pentru că platformele folosite sunt la început, nu există aplicații și alte soluții inteligente care să le facă cu adevărat utile. Dar există tot mai mulți utilizatori interesați de așa ceva. Probabil cei cu bani vor adopta ceasul Tag Heuer spre deosebire de cei care aleargă după modele ieftine, care vor merge tot pe Moto 360, LG Watch Urbane sau Huawei Watch.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!