Google pregătește o nouă aplicație de chat care va folosi inteligența artificială pentru a oferi sugestii de răspunsuri și alte servicii. De asemenea, gigantul online testează un sistem de log-in bazat pe notificări pe smartphone, în loc de parole.

google passwordfree

Pe partea de chat, informațiile sunt date pe surse, citate de WSJ. Pe scurt, doritorii vor putea folosi roboți de chat, care folosind inteligența artificială vor putea răspunde automat la anumite întrebări, chiar dacă utilizatorul este ocupat. Asta desigur, dacă vei dori să dai răspunsuri automate unor utilizatori. Dacă am înțeles corect, robotul le poate trimite localizarea ta pe Google Maps dacă ești de acord. Sau alte asemenea informații. Când poți reveni cu un răspuns, de exemplu.

Google stă cel mai prost pe zona de mesagerie, deși a fost printre primii jucători. La început Yahoo Messenger a câștigat piața, iar Google a făcut o alternativă mai interesantă. Dar Google nu s-a mai ocupat de Hangouts, iar Yahoo a pierdut teren, apoi au venit noii jucători precum Facebook sau Whatsapp. Așa că Google a decis să facă ceva nou pe zona asta, să răspundă dominației Facebook. Cred că e un pic cam târziu pentru asta.

Legat de parole, ideea poate fi mișto, dar depinde de implementare. După cum vedeți, autentificarea 2-factor adusă de Google este utilă, dar este în același timp foarte frustrantă. Deși știi parola, îți cere și un cod și deși introduci codul corect, dă eroare, sau mai știu eu ce. Am pățit o groază de chestii. Uneori da, este eroarea ta și ai apăsat altă tastă sau era Caps Lock. Alteori introduc codul corect și… nimic. Dacă autentificarea cu telefonul este bazată pe coduri și captcha, va fi haos total. Nu va dori aproape nimeni așa ceva.

Dacă este ca în imaginea de mai sus, te întreabă doar dacă “tu ești?” și ai opțiunile Da sau Nu, atunci probabil că va merge.

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!