Cei de la Google au anunțat că există peste 1 milion de canale Youtube cu review-uri de produse și că vor plasa publicitate cu vânzare directă de produse peste clipurile acestora. Mecanismul funcționează și pentru unii video-bloggeri era metoda prin care reușeau să câștige bani. Nu puteau pune link-uri affiliate direct la clip, dar făceau trimitere la propriul blog și de-acolo trimiteau oamenii să comande pe link-uri de la Amazon sau alte magazine care oferă comisioane din vânzări.

shoppings-ads-youtube-hed-2015

Acum, cu reclamele postate aproape peste conținut, va fi greu pentru acești vloggeri să mai monetizeze propriul conținut. Sigur, ei deseori sunt plătiți să prezinte anumite produse, care altfel ar trece neobservate.

Reclamele vor apărea totdeauna în colțul din dreapta-sus, iar odată ce utilizatorul dă click pe reclamă, se deschid mai multe opțiuni în funcție de magazinele care aleg să-și promoveze produsele – cu prețuri și informații.

Acest gen de reclamă va fi oferit și pentru tutorialele “how to” sau pentru clipuri de călătorie. În mod sigur este mai eficient așa decât să inserezi reclamă TV în clipurile pe care utilizatorul vroia să le urmărească.

Via

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!