Hi5, marele hit online pentru fanii manelelor, încearcă să implementeze modele de succes din zona social networking pentru a atenua scăderea de audienţă din ultimele 12 luni, iar acum vede jocurile video online ca o şansă de a creşte şi de a căştiga bani, scrie BusinessWeek. Fondată în 2003, Hi5 a avut în ianuarie 2010 o audicenţă de 47 de milioane de unici, cu 22% sub cifrele din 2009. Între timp Facebook a crescut cu 100% ajungând la 471 de milioane, iar Twitter a crescut de 10 ori, atingând 73,5 milioane de utilizatori.

Hi5 încearcă relansarea pe baza jocurilor video online. Biliard, Bingo, Solitaire, dar de asemenea genul de jocuri de acţiune / strategie şi networking care permit vânzarea de bunuri virtuale, cum este FarmVille pe Facebook.

“Nu cred că nicio reţea socială, nici măcar Hi5, poate acum să concureze cu Facebook”, a povestit un analist ThinkEquity. “Aşa că ele încearcă să se poziţioneze ca factor de divertisment”, a spus el.

Anul trecut, pe fondul scăderii de audienţă, Hi5 şi-a schimbat echipa de management. Alex St. John, veteran la divizia de jocuri Microsoft, a fost adus ca preşedinte şi director de tehnologie Hi5. Matt Wilson, fost oficial Sony care şi-a fondat propria firmă creatoare de jocuri pentru social networking, a fost angajat sa dezvolte jocuri Hi5.

Special pentru creatorii de jocuri online, Hi5 le va oferi promovare online pentru a stimula crearea de jocuri dedicate acestui site. Asta în timp ce Facebook a decis să interzică chiar şi anunţurile legate de lansarea de jocuri noi pe platforma sa. Altă problemă este că toate producţiile de succes pentru Facebook au fost cumpărate de Zynga (autorii FarmVille, Mafia Wars), spun jucătorii din industrie. Iar dacă nu au putut cumpăra ceva, au făcut totul pentru a bloca răspândirea acelui joc, acuză oficialul Hi5.

Aşa că site-ul de social networking cu succes la români crede acum că a găsit o nişă de relansare, cu ajutorul jocurilor online.

Via BusinessWeek

Rămâi la zi cu gadgeturile și tehnologia

* trebuie completat
Formatul

Vezi cum arată