HTC One S continuă să fie cel mai echilibrat terminal smartphone ca raport calitate/preț și este unul dintre cele mai accesibile telefoane Android cu dotări de top. Continui cu acest model rubrica Smartphone Lab, în cadrul căreia vreau să demonstrez că nu trebuie să ai cel mai puternic, cel mai mare sau cel mai scump smartphone. Te poți descurca la fel de bine cu unul accesibil.

HTC One S - Dolce TV
HTC One S – Dolce TV

HTC One S este un model foarte bine realizat, are un design excelent, se mișcă excelent și iese foarte bine în testele benchmark. Am primit de la Cosmote, pentru testare, modelul cu procesor S3 la 1,7 GHz, 1GB de RAM și 16GB pentru stocarea datelor.

Oamenii cumpără terminale smartphone din diverse motive. Unii vor neapărat cele mai puternice dotări tehnice, cel mai tare procesor, cel mai mare ecran, cea mai puternică baterie. Alții, vor de la un telefon cel mai bun design, iar unii cumpără pentru preț și atât. Dar există cu siguranță și oameni care caută cea mai bună combinație de dotări/design/preț și aici cu siguranță are succes One S.

Dotări tehnice pentru One S

HTC One S a fost creat special pentru a acoperi zona de mediu, nu este tocmai un vârf de gamă, dar nici un telefon ieftin. Are procesor dual-core și destulă memorie pentru ca totul să funcționeze perfect. Display-ul este măricel, un Super AMOLED cu diagonală de 4,3 inchi și rezoluție 540 x 960 pixeli. Sistemul de operare este Android 4.0.4, iar în unele regiuni a ajuns deja update-ul la Android 4.1.1. La noi, încă nu este disponibil oficial.

Camera foto este bună, are un senzor de 8 megapixeli și o mulțime de setări avansate pentru fotografiere în diverse ipostaze. Pentru Android găsiți și multe aplicații de fotografie avansate, precum Camera+.

Un minus ar fi lipsa slotului de carduri micro SD. Unii utilizatori folosesc astfel de carduri pentru a crește capacitatea de stocare a terminalelor mobile. În cazul One S, taiwanezii au considerat că sunt destui cei 16GB.

În ciuda unui desgin ultra-subțire și a faptului că este foarte ușor, terminalul are o baterie foarte ok, 1.650 mAh, peste media telefoanelor smartphone de nivel mediu.

Telefoanele HTC au ca avantaj și tehnologia de sunet Beats pentru fanii muzicii digitale. Nu are în pachet căști extraordinare, dar dacă folosiți căști mai bune pentru muzica digitală, se simte diferența în comparație cu telefoanele Android obișnuite.

Design-ul One S

HTC One S este unul dintre telefoanele care arată cel mai bine din toate modelele lansate în 2012. Are doar 7,8 milimetri grosime și se vede imediat, zici că te tai în el. Combinația de negru și roșu este perfectă, butoanele sunt bine ascunse și camera foto pe spate nu iese în evidență ca la unele modele premium. Logo-ul este discret amplasat și nu lucește nimic la acest model.

Este foarte compact și are doar 119 grame, fiind destul de ușor. Stă însă foarte bine în mână, spre deosebire de iPhone 5 și nici nu alunecă datorită rotunjimilor cum o face S3.

Interfața HTC Sense este interesantă, eu nu sunt un mare fan, îmi place mai mult Android curat, ca la Nexus, dar nu este opțională, așa că trebuie să te obișnuiești cu ea. Dacă ești fan HTC, interfața a ajuns la ediția 4 și este un pic mai rapidă și arată ceva mai bine comparat cu primele ediții.

Concluzii

HTC One S este un terminal super, de la design la dotări tehnice, un OS matur cu o interfață interesantă. Are tot ce trebuie pentru un smartphone de ultimă generație și nu îți golește buzunarele.

Terminalul este 2199 RON, fără conectare, la Cosmote. Dacă apelezi la un abonament special, prețul scade pe măsură. De exemplu, cu un abonament Cosmote L+ ( 15 euro lunar) prețul telefonului scade la 1669 RON. Cu abonamentul Cosmote XXL+ (24,8 euro lunar) prețul telefonului scade la 1489 RON.

Cred că pentru un astfel de terminal este un preț excelent.

Galerie foto