Agitație mare pe zona de video online, IBM tocmai a semnat preluarea Ustream.TV, o platformă de video pe care utilizatorii pot încărca clipuri. Confirmarea a venit pînă să apuc să scriu eu despre achiziție, care era dată pe surse ieri de Fortune. Cum am deschis site-ul a apărut și confirmarea oficială.

ustream.tv

Ustream a fost evaluat la circa 130 de milioane de dolari, iar tranzacția va fi cash. IBM spune că serviciul este cloud-based și că va beneficia de pe urma utilizării tehnologiilor cloud proprii. Probabil că vor să dezvolte site-ul și să-l vândă cu câteva miliarde de dolari mai târziu, când audiențele vor exploda.

Ustream a avut în ultima lună circă 80 de milioane de vizualizări. Are printre clienți chiar NASA, Samsung, Facebook, Nike sau Discovery Channel. Ustream va face parte din IBM Cloud Video Services .

Urmează partea de dezvoltare a platformei, API-uri, analytics, tot ce trebuie.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!