Cei de la KFC au o inițitivă faină, și distractivă și utilă în același timp. Restaurantele KFC din toată ţara îşi vor schimba întregul sistem de rutere pentru a înlocui parolele de Wi-Fi existente cu 1600 de întrebări care se regăsesc şi în examenul de Bacalaureat.

kfc wifi test bac
Conectarea la Wi-Fi rămâne gratuită în toate restaurantele, dar trebuie să ştii răspunsul la întrebare. Mecanismul este simplu: când ajungi într-un restaurant KFC şi vrei să te conectezi la internet, cauţi reţeaua Wi-Fi Test. Când apeşi butonul “Conectare”, vei primi o întrebare dintr-o bază de date de întrebări de la examenul de Bacalaureat, toate aprobate cu profesori de liceu. Dacă răspunsul tău este corect, ai internet gratuit timp de o oră (după o oră, procesul trebuie reluat).

Știri pe scurt

– Carrefour România a dat startul campaniei BLACK PROMO, pregătind pentru clienții săi reduceri de până la 50% pentru produsele electronice, electrocasnice, IT și telecom. Până pe 5 mai, aceștia pot achiziționa perii rotative începând de la 129 lei, aspiratoare de la 119 lei, electronice, electrocasnice sau produse IT, precum smartphon-uri de la 299 lei.

– Un sondaj realizat de Kaspersky Lab a demonstrat că numeroși utilizatori nu au destulă grijă cu parolele lor. Numai 38% creează câte o parolă complexă pentru fiecare cont, în timp ce o persoană din șapte (14%) are o singură parolă pentru toate conturile sale. Acești utilizatori riscă să le fie compromise mai multe conturi simultan, în cazul unui furt de date. Gradul de risc nu este cu mult mai mic pentru aceia care folosesc câteva parole pentru un număr mai mare de conturi (36%) sau pentru cei care folosesc variațiuni ale aceluiași tipar (12%).

– S-a lansat oficial Open 365, o nouă alternativă gratuită la Office 365 al Microsoft. Există și Google Docs și altele, dar acum există și versiune cloud pentru LibreOffice.

– Cei de la Acer au lansat un smartphone cu baterie de 5.000 mAh, care are autonomie foarte bună și nici nu e foarte gros, doar are un nume cam ciudat.

– De utilizat pentru copii: Samsung a lansat aplicația Samsung Safety Screen care îi ajută să mențină distanța optimă între ochi și dispozitivele mobile pe care le folosesc. Disponibilă gratuit în magazinul Google Play, pentru toți utilizatorii de dispozitive Android, aplicația Samsung Safety Screen rulează în background și dispune de măsuri de siguranță pentru cei mici și poate fi setată de către părinți printr-o parolă. Aplicația incorporeză o tehnologie avansată de recunoaștere facială, ce folosește o animație prietenoasă care apare odată cu închiderea ecranului atunci când dispozitivul este ținut prea aproape de ochi, iar deblocarea și deschiderea ecranului are loc doar după ce dispozitivul este ținut la distanța minimă de siguranță recomandată.