Viitorul științifico-fantastic pe care doar ni-l imaginam noi acum câteva decenii a devenit realitate prin inteligență artificială (IA), susțin colegii de la Risco.ro. Roboți inteligenți care gândesc, vorbesc și fac treabă în locul nostru nu mai reprezintă un scenariu de film, ci sunt deja la ordinea zilei. AI și-a făcut loc în viață noastră și e aici că să rămână.
Chiar dacă uneori ne sperie puterea enormă pe care o poate exercită AI asupra noastră, potențialul sau extraordinar de a ne îmbunătăți și ușura viață ne face să apelăm din ce în ce mai mult la ea. Multe instituții au început s-o folosească, însă mediul de afaceri a îmbrățișat AI cu cel mai mare entuziasm și rezultatele au fost cum nu se poate mai bune. De exemplu inteligența artificială a schimbat e-commerce-ul într-un mod revoluționar și câștigă tot mai mult teren și în alte domenii. În aceste condiții, TU de ce nu ai folosi-o?
În sens generic, un proces de business include sarcinile și activitățile operaționale ale unei companii care contribuie la atingerea obiectivelor sale, și anume oferirea de bunuri și servicii. Cu ajutorul AI se poate obține o îmbunătățire considerabilă a proceselor de business, astfel încât compania să aibă o eficientă operațională mai mare. În mod tradițional, o companie care-și dorește o îmbunătățire a unui proces începe prin a colectă informații pentru a determină modul în care se desfășoară acel proces în momentul actual. După colectarea informațiilor, urmează identificarea erorilor și stabilirea unor măsuri de remediere.
Inteligența artificială poate ajută la identificarea mai rapidă a tiparelor și la definirea condițiilor actuale ale unui proces, astfel încât să se identifice mai ușor erorile sau ineficiențele din cadrul procesului. De asemenea, IA poate fi utilizată pentru a monitoriza productivitatea și bineînțeles pentru îndeplinirea unor sarcini repetitive din procesul de producție. IA poate înlocui astfel o parte din forță de muncă și poate înlătura erorile umane dintr-o operațiune, dar acest aspect nu este un subiect tocmai ușor de digerat pentru toată lumea.
Operațiuni precum preluarea și procesarea comenzilor, plată facturilor, crearea de rapoarte sau multe altele asemenea pot fi efectuate cu succes de programe compexe care folosesc inteligență artificială. Preluarea acestor operațiuni administrative de IA va elimină erorile umane, va eficientiza operațiunile și va ajută compania să se concentreze pe alte activități pentru a-și dezvoltă afacerea.
Mai departe citiți pe Risco.ro.