Experiența românească în domeniul IT se confirmă și în domeniul jocurilor video pentru telefoane mobile prin Zamolxis Interactiv . Compania clujeană anunță lansarea primului său joc mobil în rețeaua de telefonie mobilă Zapp, prin intermediul firmei de publishing Global Instruments România. Jocul realizat de echipa clujeană se numește Jeeky și este un joc simplu dar distractiv ce aduce atmosfera arcade pe telefoanele mobile românești.
zapp nopay

Jeeky include zece nivele pline de culoare, muzică antrenantă, inamici și bonusuri pe măsură. Jocul are diferite setări de dificultate pentru a acomoda orice jucător și poate fi controlat foarte ușor cu doar 3 taste. Scopul lui este de a găsi drumul spre casa personajului Jeeky. Toate acestea combinate cu o grafica net superioară produselor similare ne salvează de plictiseală și ne provoacă să ne testăm îndemânarea. ÃŽn acest moment jocul este disponibil pentru modelele de telefon z525i și z530i oferite de către Zapp. Jocul mobil Jeeky reprezintă primul dintr-o serie de produse proprii ale companiei, de sine stătătoare, destinate atât pieței românești cât și celei mondiale. Compania intenționează în perioada imediat următoare să se dezvolte în direcția producerii și publicării de jocuri pentru mobile, iar pe termen mediu își propune dezvoltarea și publicarea de jocuri pentru PC și pentru console de jocuri de nouă generație de tip Xbox360, Playstation 3 sau Nintendo Wii.

Publisherul Global Instruments România este o companie dezvoltatoare de software cu experiență în domeniul aplicațiilor pentru mobile, având în portofoliu diverse aplicații lansate prin intermediul Zapp. ÃŽntre acestea putem remarca un Horoscop, un Calendar Creștin-Ortodox și un Dicționar Român-Englez. Pentru detalii puteți accesa: http://www.GlobalInstruments.org. Compania Zamolxis Interactiv este o companie românească relativ tânără dar bine cotată producătoare de software oferind servicii de outsourcing IT în domeniul general al jocurilor video. În cei 2 ani de existență, compania a ajutat la dezvoltarea a peste 20 de produse destinate în principal pieței SUA, de la module grafice pentru software de imagistică medicală până la unelte de dezvoltare pentru jocuri de tip MMORPG și jocuri pentru telefoane mobile.