Incepe evenimentul oificial de lansare a telefoanelor modulare – Modu – in Romania, cu sprijinul Vodafone.
La prima vedere, pe viu, nu in poze sau filme, conceptul pare interesant. Evenimentul se transmite video live pe modumobile.ro. Sau urmariti pe Twitter hashtag-ul #modu.
Modu arata ca un Fiat 500 care se poate integra intr-o carcasa de Ferrari pentru a avea o masina impresionanta foarte usor. Tuning pentru telefoane mobile. Inventatorul Modu, Dov Moran, a povestit cum a inventat USB Flash-ul: avea o prezentare serioasa de tinut si a ramas fara baterie la laptop. Si-a spus: nicioidata nu mai plec fara un back-up in buzunar.
El a vandut compania care producea echipamente USB catre Sandisk si a devnit miliardar si a lansat proiectul Modu. Nu exista atunci o alta solutie de stocare de acest tip.
Telefonul Modu este cel mai mic din lume, conform Guiness Book, dar are player de muzica si 2GB de memorie interna. Cand ai treaba, se conecteaza la ecran mai mare, tastatura sau orice altceva ai nevoie. Modu are tehnologie Bloetooth pentru conectare, ecran OLED, tastatura de baza cu 9 butoane. Acum sunt 5 carcase speciale; expres jacket, gratis cu Modu, mini jacket, compacta, night jacket, design special si camera foto 3,2 megapixeli, sport jacket cu pedometrusi suport pentru fitness si photo frame, cu ecran de 8 inchi, pentru poze, muzica si filme.
Nu se stie inca pretul, se vinde si individual, dar si cu jacket-ul dorit. Nu va fi un telefon ieftin. Telefonul va fi lansat comercial spre jumatatea lunii februarie.