În timp ce smartphone-urile devin tot mai asemănătoare, mobilele se specializează tot mai mult pe anumite domenii, scriu colegii de la Connect, care au testat Nokia X3-02. Mobil mic, taste mari, display mare: X3-02 îndeplineşte toate aceste cerinţe datorită noului concept de operare.

Nokia X3-02
Nokia X3-02

Nokia X3-02

Nokia X3-02 vine cu noul concept de operare folosit de Nokia pentru mobilele simple cu touchscreen, zis touch and type. Principiul este atât de simplu şi de intuitiv încât nu putem să nu ne întrebăm de ce nu a fost descoperit mai repede: aparatul este operat prin touchscreen, pentru introducerea datelor, iar salvarea unui număr de telefon sau mesaj text, se realizează prin tastele mecanice de sub display.

Avantajele sunt clare: cei care au folosit până acum numai mobile cu taste, pot folosi acest aparat în acelaşi mod familiar, dar pot profita şi de avantajele unui touchscreen. În loc să controlezi şi să selectezi punctele din meniu prin tasta de navigaţie, este suficientă acum o simplă apăsare pe simbolul dorit. Producătorul a optimizat platforma Series 40 – ce funcţionează de ani de zile pe mobilele din segmentul mediu de preţ – pentru touchscreen. Mai departe pe Connect.