Intel a lansat o ofertă specială pentru cele mai mici PC-uri care integrează procesoarele companiei. Este vorba despre Intel Compute Stick, care măsoară doar 10 cm, și Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), mini PC-ul care ocupă foarte puțin spațiu și oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic.

Intel NUC
Intel NUC

Intel Compute Stick este disponibil la Altex și eMAG la prețul de 644,99 lei. Vine cu procesor quad-core Intel Atom, 32GB stocare internă, 2GB  memorie RAM și cu Windows 8.1 preinstalat. Practic transformă orice TV sau monitor HDMI într-un computer complet. Include Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, prin Wi-Fi. Pentru Intel Compute Stick utilizatorii pot face upgrade gratuit la Windows 10.
De asemenea Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), este disponibil în mai multe variante, bazate pe procesoare Celeron sau Core. Cel mai accesibil Intel NUC este la Altex, la 899,9 lei, în timp ce unul care răspunde tuturor sarcinilor de lucru acasă, cu procesor Core i5, costă 1.999,99 de lei la eMAG.

Cele două mini PC-uri vin cu noutatea absolută în materie de computing la distanță, fără cabluri. Intel Remote Keyboard este o aplicație creată special pentru cele două mini PC-uri Intel. Este disponibilă gratuit în App Store și Google Play. Tranformă tableta sau smartphone-ul în telecomandă, permițându-i utilizatorului să controleze PC-ul de la distanță din orice loc al casei.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!