Panasonic și Fujifilm au dezvoltat împreună un senzor de fotografie CMOS cu film organic (OPF – organic photoconductive film), avantajul său fiind triplarea nivelului dynamic range, comparat cu senzorii actuali.

panasonic fuji sensor

Panasonic a fost mereu unul din inovatorii în tehnologia foto, fiind compania care a pus bazele revoluției mirrorless alături de Olympus. Noua tehnologie permite obținerea de imagini clare pe întuneric și în situațiile cu lumină slabă, dar de asemenea controlează expunerea când este lumină foarte mare pentru a obține imagini corecte. Conform oficialilor companiei tehnologia nouă permite realizarea de imagini perfecte chiar în condițiile în care subiectul este în mișcare, fără să apară distorsiuni. Prezentarea Panasonic este foarte tehnică, vă redau pe scurt avantajele tehnologiei.

1. Perminte un unghi de incidenţă mare (60 de grade);
2. Oferă un dynamic range extins de captură simultană de 123dB (de 100x mai mare decât în cazul senzorilor de imagine obişnuiţi din siliciu);

Filmul fotoconductiv organic (OPF) este dezvoltat de Fujifilm Corporation. Mai multe găsiți și pe DPreview sau puteți citi în română pe Clubul foto.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!