Câteva știri pe scurt, de citit la cafea. Sunt pe drumuri azi, ultima plecare înainte de IFA Berlin. Mai sunt niște știri programate să apară, dar în principiu ne auzim luni.

– Microsoft promite încă o dată că nu mai fac actualizări forțate. Faza e că se pot dezactiva în Windows 10 după Creators Update. Pe viitor vor fi controlate de utilizator.

– Xiaomi lucrează cu Google să facă un telefon super-ieftin din programul Android One. Proiectul cu platforma pentru telefoane ieftine nu a prea prins în afară de India, dar sunt și la noi utilizatori de mobile Karbonn , Micromax, Cherry Mobile și altele.

– Adata Technology a anunțat lansarea noului SSD XPG SX9000, cel mai rapid SSD pentru uz personal din portofoliu. SX9000 se adresează gamerilor și overclockerilor. Produsul are un form factor de tip M.2 2280 și utilizează interfața PCIe 3×4 pentru a livra până la 2800MB/s la citire și 1450MB/s la scriere.

– HP Inc. a lansat cel mai nou laptop de gaming, Omen X by HP Laptop. Construit pentru pasionatii de gaming care caută performanță de top, laptop-ul OMEN X este proiectat cu tehnică avansată în privința capacității termice, oferind posibilități de overclocking CPU și GPU și opțiuni de memorie suplimentară pentru o performanță de neegalat în gaming, cu un desing de excepție. Are procesor Intel din a 7 a generație Core i7, memorii până la DDR4-2800 cu opțiuni de overclocking și GPU până la Nvidia GeForce GTX 1080.

– Pînă pe 31 august 2017 orice persoană care cumpără o cameră foto Lumix, un obiectiv ori o cameră video Panasonic aflate în promoție și își înregistrează achiziția pe website-ul promoției va primi garanție pe o perioadă de cinci ani pentru aceste produse. Întregul proces este simplu și durează doar câteva secunde. După completare, confirmarea garanției vă va fi trimisă sub forma unui certificat în format pdf.

– Noua cameră foto Nikon D850 are un senzor BSI de 45,7 megapixeli, beneficiază de sistemul de procesare a imaginii Expeed 5, are sensibilitate ISO de la 64 la 25600, extensibil de la 32 pana la 102400. Are sistem AF cu 153 de puncte și poate fotografia în format RAW de dimensiune Mare (45,4 MP), Medie (25,6 MP) sau Mică (11,4 MP). Este protejată la intemperii și ajunge în România la început de septembrie.

– Logitech a lansat camera video Brio 4k Stream Edition. Noua cameră Ultra HD 4K permite realizarea și difuzarea unor sesiuni de streaming de impact, captând până și cele mai mici detalii faciale la o calitate video HD de 1080p la 60 de cadre pe secundă. Cu opțiunea Ultra HD 4K și HDR (high dynamic range), Brio 4k Stream Edition oferă o rezoluție de patru ori mai mare decât a unui video full HD și ajustează automat schimbările de luminiozitate pentru ca imaginea să nu fie întunecată atunci când există iluminare laterală sau când mișcarea se face din exterior spre interior.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!