Câteva știri pe scurt despre telefoane, pentru că niciuna nu merită prea multă atenție. Vânzarea Nokia spre Microsoft s-a încheiat, adio lider și pionier al industriei, bine-ai venit ditamai gigantul care va face orice să cucerească industria mobilă. Șeful diviziei de design de la HTC, ultima chestie care făcea diferența în concurența cu Samsung, va părăsi compania taiwaneză. Veste proastă pentru fanii companiei, dar acum au ce modele să copieze (One și One m8), așa că se vor descurca ei (dacă nu dau faliment). Motorola pregătește un model de 5 inch, posibil vârf de gamă. Iar despre iPhone 6 circulă noi zvonuri că va avea un nou design.

iphone 6 concet

Sursa foto.

Știri pe scurt

– vânzarea Nokia către Microsoft s-a încheiat definitiv, iar planul este să renunțe la brand și să devină Microsoft Mobile, divizie independentă în grup. Microsoft se va concentra acum spre zona terminalelor ieftine, pe care o consideră de mare interes și care adună încasări anuale de 50 de miliarde de dolari. Microsoft a și reușit să impună cu ajutorul operatorilor un model ieftin Lumia 520, pe care se bazează toate rapoartele lor de creștere și știrile false că ar fi depășit iPhone.

ads

– iPhone 6 ar putea avea pe lângă cele două versiuni noi cu ecrane de 4,7 și 5,5 inch și un design diferit, cu margini curbate, iar pozele alea concept pe care lumea le-a prezentat ca fiind S5, Note 4 sau iPhone 6 sunt de fapt cu prototipurile Apple. Pe de altă parte, dacă se adeverește faptul că Apple lucrează la asta, cei de la Samsung au anunțat deja că Note 4 are design diferit. Ar putea avea margini la fel de curbate…

– șeful diviziei de design de la HTC, Scott Croyle, pleacă din companie. La ora actuală, după zeci de premii pentru HTC One, noul model One m8 are cel mai bun design din industrie și desing-ul este singurul factor care îl diferențiază cu adevărat. Mare păcat, mare pierdere pentru HTC. Povestesc ăștia că firma de design a lui Croyle se numea One. Pe de altă parte afacerile HTC nu se îmbunătățesc și degeaba au design bun dacă au probleme la soft și hardware mai slab, dar mai scump decât competiția.

– Motorola pregătește și un smartphone cu ecran de 5,2 inch. La ora actuală doar LG G2 și Galaxy S5 au astfel de display, Full HD. Poate că Lenovo vrea un model de top de la Motorola, că modele ieftine fac și ei singuri. Modelul a aparut în testele de benchmark, iar detaliile tehnice sunt bune. Motorola XT912A, care ar putea fi Moto X+, vine cu Android 4.4.3, procesor Snapdragon 800, 2GB de RAM și cameră foto de 12 megapixeli. Capacitatea de stocare online era de 32GB la modelul testat.