Prețurile iPhone 5 la liber”, fără abonament, sunt destul de piperate. Au apărut pe site-ul Apple din SUA, deci putem estima că la noi va avea cam același preț, dar în euro. iPhone 5 în versiunea de 16GB costă 649 de dolari, 32GB are un preț de 759 dolari, iar cea de 64GB costă 849 dolari fără abonament.

iphone 5 - pret
iPhone 5 – pret ul fara abonament

Prețul iPhone 5 în România

Cu toate acestea, vom vedea probabil iPhone 5 la preț bun cu abonamente noi la operatori. Este genul de ofertă care va prinde întotdeauna în România. Pot să fac o estimare rapidă a prețului în România, și apoi comparăm când va fi lansarea oficială.

După cum v-am scris de la lansare, iPhone 5 va ajunge în România la scurt timp după 21 septembrie, data lansării comerciale, aduse pe alte căi decât cele oficiale. Va fi în magazine online și pe site-urile de anunțuri sau forumuri. Din păcate prețul în magazinele online va fi la început de circa 800-1000 de euro. Apoi, după lansarea telecom, vor mai scădea prețurile.

Operatorii telecom vor lansa iPhone 5 spre finalul lui octombrie, așa cum v-am povestit la Știrile ProTV. Probabil vor începe pre-comenzile și mai repede.

ads

Probabil prețul iPhone 5 la operator va începe de la 650 de euro fără abonament, versiunea 16GB. Dacă ar fi să estimez reducerile oferite de operatorii telecom pentru cei care apelează la abonament, probabil iPhone 5 va avea următoarele prețuri:

– 499 de euro cu abonamente de 10 – 20 de euro pe lună, doi ani, plus opțiune de date;
– 399 de euro cu abonamente de 25-35 de euro pe lună, pe doi ani;
– 299 de euro cu abonamentele dedicate iPhone – 50-60 de euro pe lună timp de doi ani;

Cred că operatorii telecom vr avea și ofertă de fidelizare pentru cei care plătesc deja 50-60 de euro pe lună și au iPhone 4S. Aceștia vor putea schimba vechiul telefon cu noul iPhone 5 la un preț de 199 de euro, dar prelungesc abonamentul încă doi ani.

Toate comunicatele de presă vor începe așa: super-ofertă, iPhone 5 la un preț de 199 euro!