asus

România este iar într-un top mondial privind viteza Internetului

Așa cum v-am povestit zilele trecute despre Internet, povestea merge mai departe. Stăm bine în statistici, nu poți suspecta Akamai că a luat șpagă pentru statisticile realizat, dar nici nu-mi închipui că au analizat real toate conexiunile din România. Probabil pe cele proaste le ignoră pur și simplu. Și nici nu există o statistică privind rutele care nu funcționează – câte sunt căzute pe zi și pentru cât timp, din diverse motive.

Akamai a anunţat ieri, în raportul anual numit „Starea Internetului”, topul celor mai rapide ţări din punct de vedere al conexiunilor la internet. Pe primul loc se află Coreea de Sud cu o viteză medie de 14.4 Mbps, la o distanţă considerabilă de locul doi, ocupat de Hong Kong, care are o viteză de 9.2 Mbps.
România se află, în mod surprinzător, pe locul 5 în topul mai sus menţionat, cu o viteză medie de 6.6 Mbps. Spre comparație, Statele Unite sunt în acest clasament pe locul 14.
Top 10 viteză medie:
1. Coreea de Sud – 14.4 Mbps
2. Hong Kong – 9.2 Mbps
3. Japonia – 8.1 Mbps
4. Olanda – 7.5 Mbps
5. România – 6.6 Mbps


3 comentarii
 1. 1
  calin says:

  ce te tot plangi? acuma suntem in romania nai vrea ca toate sa mearga perfect. merge cum am zis in marele orase perfect ( la blocuri) . Iar la care merge cum merge pt ca nus multi care au la case pe un cartier si nu renteza sa investesca . asa gandesc iei cei care sunt provideri mari sau mici. Si ce e drept asa e gandirea romanilior ee mic nu merita

 2. 2

  Ma plang, vreau sa am broadband la tara 🙂 La munte, la mare, in orice-mprejurare…

 3. 3
  Vio says:

  Domnul Dan, în orașele mari cred că este bine peste tot în lume! Problema este că, departe de orașe, acolo unde mergi în concediu sau pentru alte lucruri e vai de mama lui! Eu nu înțeleg de ce nu ia nimeni măsuri cu ăia care se laudă de mama focului cu cel mai bun internet mobil? Să fie testat departe de civilizație, nu în buricul târgului! Sunt sigur că acolo sunt bune de la toți providerii!

Spune-ti parerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *