Samsung a avut de la 23-30 un eveniment live la CES 2015 și a prezenat câteva noutăți în tehnologie. Au fost streamuri live (aici sau aici) – cred că puteți prinde și înregistrări. Evenimentul a început cu focus pe tehnologii noi, oficialii Samsung au vorbit despre S-UHD (Super 4K) și televizoarele cu ecran curbat. De altfel singura noutate, nimic despre telefoane sau tablete. Sunt curios dacă se confirmă zvonurile, totuși, se pare că nu.

Nu este o noutate faptul că Samsung prezintă tendințe și statistici înainte de produsele propriu-zise.

samsung ces 2015

“Depășim cifrele de creștere ale pieței pentru smartphone, tablete sau gadgeturi portabile”, a spus Tim Baxter, președintele Samsung USA. Modelele Galaxy S5 sau Note 4 și Note Edge au adus multe inovații în piață, a apreciat el. Pe zona de smartphone se caută acum modele fiabile, cu securitate și autonomie. Dar Samsung merge mai departe, spune oficialul companiei sud-coreene.

Deocamdată singurul gadget prezentat este un SSD de 1TB lansat de Samsung, “mai mic decît o carte de vizită”. Oficialul a prezentat și Milk Music și Milk Video, serviciile companiei de muzică online și video on demand. Milk va avea și un serviciu de realitate virtuală pentru Gear VR. Au invitat pe scenă creatorii Walking Dead, pentru a vorbi despre producțiile digitale. Iar acum urcă pe scenă Joe Stinziano, vicepreședinte Samsung US, care vorbește despre televizoare.

Samsung prezintă S-UHD

Samsung a lansat la CES 2015 UHD Alliance, un parteneriat cu producătorii video de la Hollywood și cei din tehnologie, pentru a seta standarde în industrie.

Samsung vrea să ducă UHD dincolo de setările de azi: au numit tehnogia S-UHD, probabil Super UHD. Panasonic și Sharp au ales deja noua tehnologie, alături de Disney, 20th Century Fox, Netflix, Warner Brothers și Dolby. Noul standard S-UHD va reda filmele exact ca în cinematograf.

Evident, Samsung prezintă un televizor curbat care are tehnologie S-UHD, Samsung JS9000. Include de asemenea noua tehnologie Quantum LED.

TOATE televizoarele Smart TV Samsung începând de anul acesta vor avea platforma Tizen. Se pare că distanțarea de Android începe cu televizoarele… Sunt curios ce succes va avea această mișcare. LG a trecut anul trecut la WebOS. O experiență nouă, mai rapidă, mai curată. Să vedem și Tizen cum va evolua.

Samsung vorbește acum despre sistemele de sunet. Samsung Audio Lab sună la fel de interesant ca o mașină de spălat vasele. Produc sunetele în toate direcțiile, oriunde te-ai afla în cameră(!!).

John Herrington, VP Samsung US, urcă pe scenă. El se ocupă de frigidere, aspiratoare și altele asemenea. Casa este locul cel mai personal (al americanilor) și bucătăria este centrul ei.

Iar discuția cred că se îndepărtează pas cu pas de orice lansare smartphone. Mai aștept, dar încep să fiu convins că nu lansează Galaxy S6 acum. Dacă se anunță ceva pînă mâine am să actualizez acest articol.