Seria Samsung Galaxy S24 se va lansa mai mult ca sigur la începutul anului viitor. Însă deja circulă diverse zvonuri privind dimensiunile, dotările tehnice, schimbările de design sau alte elemente de acest gen. Fie date de producătorii de huse, fie provenind de la partenerii de componente, în orice caz, se știu deja multe cu mai bine de trei luni înainte să fie gata de prezentarea oficială.

Samsung Galaxy S24

Principalele schimbări

Iată modificările așteptate ale Galaxy S24 Ultra pe scurt:

  • telefonul va avea două variante: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 și Exynos 2400, spre deosebire de anul acesta;
  • Ultra ar putea avea ecran plat, ca și celelalte două, fără margini curbate;
  • Ultra ar putea rămâne fără camera periscop de 10x – o greșeală strategică, care va scădea și mai mult vânzările sud-coreenilor;
  • senzorul principal rămâne de 200 de megapixeli, al treilea an la rând;
  • Samsung ar putea trece la un afișaj AMOLED cu rată de refresh de 144 Hz, mai luminos;
  • Galaxy S24 Ultra ar putea veni cu o baterie de 5.500 mAh, o creștere cu 10% față de Galaxy S23 Ultra;
  • modelul Ultra ar putea să treacă la 16 GB RAM;

Detalii privind seria Samsung Galaxy S24

Ultimele zvonuri par să contrazică o serie de informații, dar și să confirme parțial alte detalii recente. Evident, nu știm nimic oficial, deci se poate specula la greu. După cum am văzut în cazul Apple, zvonurile au luat-o iar pe arătură rău de tot, anunțând un model Ultra care nu a existat.

În cazul Samsung, este aproape sigur că vor fi tot cele trei modele cunoscute deja. Au ieșit la iveală și cele mai probabile variante de stocare și memorie S24, S24+ și S24 Ultra. Se pare că primele două au versiuni de 8/128 GB; 12/256 GB, 12/512 GB. Iar modelul Ultra va trece exclusiv la 16/256 GB de bază,  16/512 GB,  16GB/1TB; și vedeta va fi anul viitor varianta 16GB/2TB. Mai degrabă zvonul este eronat, pentru că S23+ nu mai avea varianta de 128, probabil nu va fi nici anul viitor. Iar la Ultra sunt cam inutile atâtea variante. Ar putea avea versiunea de top de 2TB la un preț foarte mare.

Tot anul au circulat zvonuri că Samsung lucrează la Tensor G3, care va fi baza pentru Exynos 2400. Toate modelele din Europa vor veni iar cu Exynos. Însă, deja există oameni care susțin că sud-coreenii vor avea și anul viitor Snapdragon, că nu vor folosi propriile procesoare. Ar fi bine, dar nu cred, pentru că neutilizarea Exynos le-a scăzut veniturile și  nu a crescut vânzările seriei.

Ecranele seriei S24 vor fi AMOLED LTPO, cu rate de refresh mai mari (144 Hz) și luminozitatea mai mare. De-asta au tot circulat zvonuri despre creșterea capacității bateriei. Nu cred că vor adopta tehnologii noi de baterie, după cum nici Apple nu a folosit tehnologii noi. Doar vor crește minimal capacitatea, ceea ce nu va duce la o autonomie extraordinară. Similară cu modelele anterioare.

Zvonul că S24 Ultra nu va avea zoom 10x, dar există și alt zvon care spune că Samsung renunță la camera de zoom optic 3x. Al treilea zvon citit zilele astea spunea că va adopta un senzor de 50 de megapixeli pentru camera de zoom. Deci mi se pare clar că nu știe nimeni, nimic. Se fac doar presupuneri pe baza unor modificări. Alt zvon spune că va adopta un sistem de zoom variabil, ca la telefoanele Sony.