Samsung Electronics a anunţat lansarea programului de recompense pentru specialiștii în securitate IT, program care invită membri ai comunităţilor de securitate să evalueze integritatea dispozitivelor mobile Samsung şi a programelor software asociate, pentru a identifica potențialele vulnerabilități. Cu ajutorul abilităţilor şi a expertizei comunităţilor de cercetători în securitate cibernetică, Samsung va întări angajamentul său în furnizarea de dispozitive şi experienţe mobile mult mai sigure.

samsung galaxy hacked

Programul de recompense în domeniul securității mobile reprezintă cea mai recentă iniţiativă ce susține angajamentul companiei în asigurarea unei experienţe sigure pentru toti utilizatorii. Programul include toate dispozitivele mobile Samsung care primesc actualizări de securitate în prezent (un total de 38 dispozitive*). Mai mult, programul va recompensa potenţialele puncte vulnerabile găsite în cele mai recente servicii mobile Samsung, incluzând Bixby, Samsung Account, Samsung Pay şi Samsung Pass, printre altele. În funcție de gravitatea vulnerabilității descoperite precum şi de abilitatea cercetătorului de a furniza dovada acesteia, Samsung va oferi recompense de până la 200.000 dolari.

Programul de recompensare pentru securitate intră în vigoare imediat. Primii pași în acest program au fost făcuți din ianuarie 2016, când a fost derulat un concept pilot, pentru a asigura introducerea progresivă și eficientă către comunităţile de securitate. Samsung anunțase din octombrie 2015 faptul că va oferi actualizări de securitate pentru modelele vârf de gamă. Acest ritm dinamic al actualizărilor nu ar fi posibil fără cooperarea şi susținerea cercetătorilor în securitate, la nivel mondial.

Mai multe informații găsiți pe pagina de securitate Samsung, iar acolo aflați cum se raportează corect problemele pentru a beneficia de eventualele premii. Știm deja că mai mulți români au câștigat diverse astfel de premii. Tocmai citisem despre un tânăr student român care a câștigat premii similare de la Google, Facebook, Microsoft, Adobe, Yahoo, eBay sau PayPal. Omul este deja cunoscut, deși are 19 ani. Și este foarte bine că preferă varianta legitimă decât să încerce să profite de acele vulnerabilități.

Conform Google, România este una din țările către care au plătit cele mai mari sume pentru descoperiri de acest gen. Pînă acum gigantul online a plătit vreo 6 milioane de dolari pentru cercetători din domeniu care au găsit diverse vulnerabilități și au arătat cum se pot exploata ele.