Samsung va adopta tehnologia solidă pentru bateriile terminalelor smartphone, pentru a evita accidentele și pentru a crește autonomia bateriei. Noul soluție va înlocui litiu-ion, tehnologia actuală care este instabilă tocmai din cauza lichidelor.

Credit foto: © Zedcreations | Dreamstime.com – Battery

Conform unui oficial Samsung, compania va produce în următorul an – sau în maxim doi ani – baterii folosind tehnologia solid state, înlocuind practic electroliții lichizi cu materiale solide care au proprietăți similare.

“Safe, low-cost, all-solid-state cell with a huge capacity giving a large energy density and a long cycle life suitable for powering an all-electric road vehicle or for storing electric power from wind or solar energy.”

– spune expertul.

Bateriile vor putea fi folosite și la telefoane, dar și la mașini electrice. S-ar rezolva multe probleme cu această tehnologie.

Bateriile solide sunt mai rezitente și au o autonomie crescută prin comparație cu cele bazate pe lichid. „Din ceea ce știu acum, nivelul de dezvoltare a tehnologiei în laboratoarele LG Chem este similar”, a declarat oficialul citat. El a spus că decizia privind introducerea bateriilor solide este una strategică și va fi luată de managementul companiei. Tehnologia este dezvoltată acum de subsidiara Samsung SDI, cea care a furnizat și celebrele baterii pentru Note 7, care au generat atâtea probleme companiei anul trecut.

Bateriile solide rezolvă principala problemă a tehnologiei litiu-ion, respectiv instabilitatea bateriilor. Este o tehnologie care s-a dezvoltat rapid și este acum aproape matură. Este adevărat, în ultimii zece ani am scris de cel puțin cinci ori despre noi tehnologii pentru baterie. Întâi fuel-cells, care oferă autonomie mai mare, dar sunt la fel de instabile și nu au depășit nivelul de baterii externe pentru alte gadgeturi. Apoi s-a discutat despre tehnologia care permite o capacitate de 10 ori mai mare și care vor crește autonomia la cel puțin o săptămână. Nu s-a mai auzit nimic. Apoi s-a anunțat tehnologia care încărca bateria full în 5 minute. A dispărut și aia. Singura noutate a fost încărcarea wireless, despre care nici acum nu este foarte clar dacă afectează sau nu viața bateriei.