Samsung va adopta tehnologia solidă pentru bateriile terminalelor smartphone, pentru a evita accidentele și pentru a crește autonomia bateriei. Noul soluție va înlocui litiu-ion, tehnologia actuală care este instabilă tocmai din cauza lichidelor.

Credit foto: © Zedcreations | Dreamstime.com – Battery

Conform unui oficial Samsung, compania va produce în următorul an – sau în maxim doi ani – baterii folosind tehnologia solid state, înlocuind practic electroliții lichizi cu materiale solide care au proprietăți similare.

“Safe, low-cost, all-solid-state cell with a huge capacity giving a large energy density and a long cycle life suitable for powering an all-electric road vehicle or for storing electric power from wind or solar energy.”

– spune expertul.

Bateriile vor putea fi folosite și la telefoane, dar și la mașini electrice. S-ar rezolva multe probleme cu această tehnologie.

Bateriile solide sunt mai rezitente și au o autonomie crescută prin comparație cu cele bazate pe lichid. “Din ceea ce știu acum, nivelul de dezvoltare a tehnologiei în laboratoarele LG Chem este similar”, a declarat oficialul citat. El a spus că decizia privind introducerea bateriilor solide este una strategică și va fi luată de managementul companiei. Tehnologia este dezvoltată acum de subsidiara Samsung SDI, cea care a furnizat și celebrele baterii pentru Note 7, care au generat atâtea probleme companiei anul trecut.

Bateriile solide rezolvă principala problemă a tehnologiei litiu-ion, respectiv instabilitatea bateriilor. Este o tehnologie care s-a dezvoltat rapid și este acum aproape matură. Este adevărat, în ultimii zece ani am scris de cel puțin cinci ori despre noi tehnologii pentru baterie. Întâi fuel-cells, care oferă autonomie mai mare, dar sunt la fel de instabile și nu au depășit nivelul de baterii externe pentru alte gadgeturi. Apoi s-a discutat despre tehnologia care permite o capacitate de 10 ori mai mare și care vor crește autonomia la cel puțin o săptămână. Nu s-a mai auzit nimic. Apoi s-a anunțat tehnologia care încărca bateria full în 5 minute. A dispărut și aia. Singura noutate a fost încărcarea wireless, despre care nici acum nu este foarte clar dacă afectează sau nu viața bateriei.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!