Două centre de service Oneplus vor fi deschise în Europa pînă la finalul anului, au anunțat oficialii companiei la Open Ears Forum 2017. La evenimentul anual, compania a anunțat și planurile pentru 2018.

Ideea lor a fost să facă o întâlnire cu fanii și cu partenerii, la care să discute probleme și planuri de viitor. Una dintre problemele Oneplus era că nu au service autorizat în Europa, iar acum să sperăm că se vor ține de cuvânt. Sigur, se pot face diverse chestii la orice service GSM, dar bănuiesc că unele componente nu sunt ușor de schimbat.

Cele două noi service-uri Oneplus din Europa au ca scop scurtarea timpului de așteptare pentru clienții cu probleme mai serioase, care trebuie să trimită telefonul la reparat. Ele au ca scop și îmbunătățirea imaginii și a relației cu fanii brandului Oneplus. Lucrează acum și vor lansa o aplicație oficială prin care clienții vor putea face backup și vor putea salva mai ușor datele atunci când schimbă telefonul cu nouă versiune sau înainte de a-l trimite la reparat. Vor să facă și o aplicație software care să facă diagnoza telefonului și să spună exact ce problemă are. Asta va fi lansată anul viitor.

Site-ul Oneplus a fost îmbunătățit cu o secțiune de suport și cu forum, ca să poată afla mai multe informații.

La începutul anului viitor, Oneplus va lansa o serie de tutoriale video pentru clienții care vor să folosească terminalele la maximum de potențial. Au câteva clipuri pe pagina de Youtube, dar vor continua să adauge conținut.

Foarte important, Oneplus promite că va acorda suport tehnic și pentru cei care cumpără telefoane Oneplus din alte surse decât canalele oficiale. Știm că asta este o mare problemă pentru românii care cumpără telefoane din China sau de la QuickMobile și alte surse “de pe piața gri”, iar atunci când se strică telefonul nu beneficiază de garanție și suport tehnic. Companiile spun că telefoanele nu sunt achiziționate oficial, iar clientul plânge după bani. După care caută ceva ieftin tot pe QuickMobile și înjură producătorul. Măcar Oneplus va acorda suport tehnic pentru toate produsele.

Și încă o idee bună: suportul tehnic va fi acordat printr-un agent desemnat, de la prima interacțiune pînă la rezolvare. Nu va trebui să repetați întâmplarea de 100 de ori și să schimbați de la un agent la altul pentru a rezolva problema.