Super-inițiativa lui Vlad Voiculescu, MagiCamp, are un site nou, dezvoltat pro-bono de Zitec.

Zitec, companie locală specializată în dezvoltarea de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate, a realizat pro bono acet site pentru a susține proiectul. S-au gândit la accesibilitate crescută, noi funcţionalităţi şi siguranţă sporită.

Principalele obiective ale noului website au fost dezvoltarea unei secțiuni de donații online, simplificarea interfeței de administrare astfel încât membrii echipei MagiCAMP să poată administra cu ușurință conținutul, instruirea echipei în utilizarea acestei platforme, precum și adaptarea conținutului pentru dispozitivele mobile. De asemenea, pagina web este acum mai sigură şi mai rapidă, fiind găzduită cu sprijinul Zitec în Google Cloud. Echipa Zitec dedicată MagiCAMP a inclus un project manager, designeri, programatori și specialiști quality assurance.

ads

Proiectul se alătură altor inițiative Zitec dezvoltate pro bono precum site-ul Ministerului Culturii, www.cultura.ro, ca parte a eforturilor de susținere pe termen lung a tehnologizării instituțiilor publice. În ceea ce privește implicarea în comunitate, de-a lungul timpului Zitec a dezvoltat o serie de alte proiecte pro bono, printre care Fotogeografica.ro, Alpinet.org, Alegeri.tv, AlexGavan.ro, Florinsimion.com, cei1024.ro sau respectpentrumedici.ro. În ultimul an, Zitec s-a clasat în Top 3 al celor mai apreciați angajatori din România.

Asociaţia MagiCAMP a început ca o tabără pentru copiii cu afecțiuni grave de sănătate, cărora boala le-a furat copilăria. Între timp, MagiCAMP a ajuns să găzduiască în tabere peste 500 de copii şi a devenit o reţea a solidarităţii. Prin cele 11 refugii MagicHOME, asociaţia a oferit cazare gratuită pentru peste 600 de familii ale copiilor cu afecţiuni oncologice. MagicBOX este un colet cu ajutoare care pleacă lunar către peste 130 de copii aflați în situații dificile. Iar Centrul de Consiliere și Sprijin din cadrul MagiCAMP oferă suport psihologic copiilor diagnosticați cu cancer, părinților și fraților acestora.