Ce păcat că nu e disponibil și în România, doar în … alte zeci de țări. Google a lansat serviciul recent în Ghana, Nigeria și Kenya , dar azi am accesat lista de țări unde această funcție nouă este disponibilă și sunt peste 40. De exemplu, merge în Ucraina. Gmail SMS le permite utilizatorilor să-și trimită mesaje direct pe telefon. În Africa însă poți de asemenea să trimiți și să primești e-mail pe telefon fără abonament de date (sau fără acoperire de Internet).

Gmail SMS enable
Gmail SMS – trebuie activat in Settings

 

SMS gratuit în Gmail

Funcția fiind nouă, trebuie activată din Settings / Labs – derulezi pînă găsești ce vrei. După ce îi dai Enable, apoi apeși și salvezi opțiunile. Apoi în fereastra de Chat, apare și opțiunea SMS, mai precis scrie acum Search, Chat or SMS.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Poți să bagi numele unui contact și apare opțiunile Send Mail, Send Chat sau Send SMS. Dacă nu are numărul introdus acolo, trebuie să îl scri tu de mînă. Dacă are numărul asociat cu profilul gmail, apare direct opțiunea de SMS cu numărul afișat.

Gmail SMS gratuit
Gmail SMS gratuit

Mai departe nu mai merge, deocamdată. În lista de țări active nu este România, iar dacă ai un contact cu număr de telefon înregistrat nu te lasă să trimiți oricum:

Gmail SMS Test
Gmail SMS Test

Fail ! Poate la anul 🙂

P.S. Desrpre funcția de a trimite și primi mail ca SMS puteți citi pe blogul Google.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.