Sony începe să scoată din laboratoare diverse componente pentru casa inteligentă. Au început cu o plafonieră smart, care are tehnologia unui computer și poate controla diverse alte dispozitive. Are un senzor de mișcare, așa că poate activa electronicele când intri în cameră – poate aprinde televizorul sau aerul condiționat.

Sony_Multifunction_Light_2.0

Sony Multifunctional Light a fost lansată oficial în Japonia. Aveți și un clip video de prezentare la finalul acestui articol. Sony pare să urmeze tendințele anului, pe măsură ce vânzările de laptopuri și tablete scad, iar smartphone-ul a ajuns la un plafon greu de depășit, marile companii încept să promoveze conceptul de casă inteligentă, unde toate dispozitivele comunică între ele și se pot controla de la distanță. Lampa Sony are tehnologie cât un computer, iar ea poate fi folosită pentru a controla alte dispozitive din cameră.

Lampa este controlată dintr-o aplicație smartphone, atât din casă, cât și de la distanță, prin internet. Ea este oarecum echivalentă cu unitatea centrală de la Orange Smart Home, de exemplu, pentru că restul accesoriilor se conectează la ea și sunt controlate din aplicație. Senzori de fum, de inundație, de lumină și alte electronice precum televizorul smart, aerul condiționat, prize smart și așa mai departe. Lampa are un senzor de mișcare bazat pe infraroșii și poate porni dispozitivele atunci când intri pe ușă. Sau poate speria un eventual hoț care intră neautorizat.

Sony Multifunctional Light are microfon încorporat, boxă, poate fi folosită și ca interfon pentru a deschide ușa. De asemenea, are chiar și slot pentru carduri microSD. O soluție similară a lansat mai demult Amazon, care permite controlul dispozitivelor chiar prin comenzi vocale. Se pare că anul acesta pe lângă realitatea virtulală și asistenții digitali, casa inteligentă este un trend tot mai puternic unde se concurează marile companii.

 

Video

O prezentare video lansată pe site-ul japonez al Sony: