Nu cred ca exista un precedent in domeniu, implicațiile morții unui personaj precum Steve Jobs asupra unei companii precum Apple.

Speculațiile privind faptul că Steve Jobs a murit și faptul că toată mass-media mondială a vorbit numai despre asta semnalează o mare problemă pentru Apple. Fondatorul si omul-cheie al Apple tocmai a incercat sa alunge zvonurile, dar a reusit doar sa o dea in bara. Jobs a declarat ca sufera doar de o problema hormonala, tratabila, dar care a cauzat pierderea de greutate atat de dezbatuta in media si blogosfera americana. Steve Jobs si-a anulat discursul de la Macworld, de saptamana asta. Asa ca Steve Jobs Just Died este un nou hit pe web.

In scrisoarea sa, Steve Jobs a povestit ca a avut cancer pancreatic acum patru ani si ca pina la urma a ramas cu problema hormonala, care a dus si la scaderea de greutate observata de toata lumea. Este o problema de nutritite si un tratament usor de urmat, a subliniat Steve Jobs.

Doctorii contactati de blogurile americane, specialisti de renume, au declarat ca explicatia „nu este fondata stiintific”. Un dezechilibru hormonal nu poate duce la pierderea de greutate.

ads

Analistii financiari se tem ca eventuala moarte sau retragere definitiva a lui Steve Jobs ar pune Apple intr-o situatie mult mai dificila, fara un vizionar la conducere. Ei  sperau ca Steve Jobs va aparea la Macworld tocmai pentru a alunga aceste zvonuri negative.

O parte dintre specialisti sustin in continuare ca Steve Jobs se va retrage de tot anul acesta.