Știri IT pe astăzi, am inbox-ul full și nu merită să ocup spațiul cu relatări lungi și inutile. Dar informațiile de bază sunt interesante.


  • Dirt 5 este unul dintre jocurile Xbox Series X care va fi disponibil la lansare;
  • Revolut a lansat astăzi Revolut Junior pentru clienții Metal și Premium din România. Noul produs este o aplicație pentru gestionarea banilor dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani și părinților acestora, care a fost deja lansat cu succes în luna martie în Marea Britanie. Conturile Revolut Junior pot fi create doar de către un părinte sau un tutore legal care deține un cont Revolut. Produsul are trei componente principale: o aplicație nouă, Revolut Junior + o secțiune nouă în cadrul aplicației Revolut, creată special pentru părinți și tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani + un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.
  • Notebook-ul ASUS ExpertBook B9450, dedicat profesioniștilor din mediul de afaceri, este disponibil în magazinele din România. Având o greutate de numai 995 de grame pentru performanțe ultra-portabile și autonomie de până la 24 de ore, ExpertBook B9450 este ideal pentru deplasările zilnice și lucrul de oriunde. Putere absolută: Echipat cu procesor Intel Core i7-10510, 16 GB RAM și două unități SSD M.2 NVMe a câte 512GB. Durabilitate și securitate la nivel profesional: Durabilitate la standarde militare, chip TPM 2.0 și cameră IR integrată pentru securitatea datelor utilizatorului. Modelul ExpertBook B9450FA cu procesor Intel Core i7-10510, 16GB RAM și stocare pe SSD (2x 512GB) are un preț aproximative de 8.100 de lei (taxe incluse).

  • iluminatul joacă un rol esențial în transformarea unei locuințe în ceea ce numim „acasă”. Pe lângă faptul că determină felul în care percepem designul și dimensiunile unei încăperi, acesta influențează atmosfera, funcționalitatea spațiului și, desigur, starea noastră de spirit. Pornind de la diversitatea nevoilor și activităților pe care le avem acasă, echipa de specialiști în iluminat de la Philips Hue a dezvoltat o serie de soluții ce asigură condițiile ideale, în orice moment. Printre acestea se numără momentele de relaxare, setări pentru motivație și energie, activități în familie, distracția cu cei mici, ambianță și atmosferă în grădină, ambianță în balcon, jocuri și filme duse la următorul nivel.

Philips HUE

ads
 • Fintech-urile europene Loyaltech și Paynovate lansează Unity Card, un card preplătit care poate fi folosit pentru ajutor umanitar de urgență sau pentru a oferi sprijin financiar acelor comercianți locali care au fost nevoiți să își închidă afacerile în contextul pandemiei de coronavirus. Soluția de plată este disponibilă și în România și va fi oferită gratuit pentru autoritățile locale.
 • echipa câștigătoare a provocării lansate de WWF România în cadrul evenimentului Climathon Bucharest 2019, organizat și găzduit de Impact Hub Bucharest, lansează platforma „Agora Mediu” – un agregator al planurilor și programelor din sectoare cu impact asupra naturii. Platforma vine în sprijinul tuturor persoanelor cu spirit civic care iubesc natura adunând la un loc resurse și informații esențiale despre planurile și programele care vor fi supuse evaluării strategice de mediu (SEA).
 • Grupul Digi | RCS & RDS a donat primăriei comunei Șuletea (Vaslui) telefoane inteligente Digi C2 și abonamente de telefonie mobilă pentru ca elevii din localitatea vasluiană să aibă acces la cursurile online. Sprijinul este o reacție a companiei la știrea legată de o scrisoare emoționantă a unei fetițe din comunitate către primarul localității. Fata cerea ajutor pentru a putea participa la lecțiile online și se oferea să plătească din alocație.
 • Microsoft a lansat noile Surface Go 2 și Surface Book 3 pentru clienții business și din domeniul educației, care sunt disponibile și în România. Noul Surface Go 2 pentru business dispune de un ecran tactil mai mare, de 10,5 inci, în aceeași dimensiune compactă și cu o autonomie a bateriei de până la 10 ore. Cel mai puternic laptop Surface este cu până la 50% mai rapid decât până acum, dispune de o autonomie a bateriei de până la 17,5 ore, și are versatilitatea unui laptop solid de înaltă performanță, a unei tablete puternice și a unui studio de design portabil.
  Microsoft Surface