Câteva știri pe scurt, că sunt la evenimente azi și ajung abia la prânz înapoi la laptop. Dar avem subiecte interesante astăzi.

– Merg azi la Data Protection Conference 2017, un eveniment dedicat legislației europene GDPR, care va afecta toate firmele cu activități online, inclusiv blogurile. Vreau să văd direct de acolo care este problema acestei legislații noi.

– Știrea de aseară cu coliziunea unor stele este excepțională – Washington Post. Faza cea mai tare este că totul s-a întâmplat acum 130 de milioane de ani, acum a ajuns lumina la noi (pe 17 august, mai precis) și cercetătorii au văzut explozia (La steaua…). S-au dedectat undele gravitaționale despre care a scris Albert Einstein fără să aibă dovezi. Se schimbă știința din mers, iar astronomia va avea noi teorii de astăzi.

– Hosterion, una dintre companiile de hosting din România, se extinde în patru noi locații internaționale: Amsterdam, Dallas (Texas), Fremont (California) și Londra. Experiența internațională a companiei clujene a debutat în 2009, odată cu lansarea brandului IntoVPS, prin care oferă servicii de unmanaged VPS hosting.

– Euroweb România estimează o creștere a veniturilor din soluțiile Cloud de peste 50% în 2017. Compania a lansat portofoliul de soluții Cloud în urmă cu aproape un an, bazându-se pe soluții Cisco, EMC și VMWare. Compania oferă soluții de tip Infrastructure as a Service (IaaS) și Platform as a Service (PaaS). Concret, portofoliul reunește soluții de virtualizare (VPS-uri și servere dedicate), soluții de voce în cloud și servicii Managed WiFi.

– RCS RDS are nevoie de 200 de milioane de euro, împrumut pe 12 luni. Să se calculeze rata pe care o plătește…

– rețeaua Netcity care ar trebui să fie a Primăriei, merge mai departe. Ideea era să îngroape cablurile de pe stâlpii din București.

– se simplifică legea care va permite tuturor angajaților să lucreze de unde sunt ei, nu neapărat prin prezența la birou. Însă numai dacă activitatea desfășurată la angajator este îndeplinită cu ajutorul tehnologiei (laptop, tabletă, telefon inteligent). Munca fizică, tot la locul de muncă.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!