Ce să mai vorbim de diversitate, când la noi și femeile sunt supuse unei discriminări crunte. Da, există și locuri unde ele sunt apreciate. Dar în majoritatea companiilor, precum și în viața publică în general, intoleranța vine pe primul loc. Fără o educație care să plece de la grădiniță și care să aibă un impact emoțional important nu vom putea schimba mare lucru.
- Joy Ride (2023) reunește două vede, una din Emily in Paris și alta din Everything Everywhere;
- mandatul Curții Penale Internaționale înseamnă finalul vizitelor internaționale pentru Putin;
- cine poate crede că omul care se ascundea și de preoți acum a ieșit pe stradă?
- săptămâna asta Donald Trump va ajunge acolo unde merită;
- vizita lui Xi la Moscova are o importanță specială, probabil vor livra mai multe arme și vor încălca mai multe restricții;
- care estre planul Chinei: dominație și control global, nu doar regional;
- planurile de sporire a prezenței NATO sunt teoretice, cred că războiul se va termina înainte;
- americanii au finalizat testele cu racheta lor hipersonică;
- incidentele continuă însă și cu avioane, nu doar cu drone;
- Macron ar putea dizolva Parlamentul dacă trece moțiunea de cenzură;
- UBS va cumpăra Credit Suisse cu 3,2 miliarde de dolari;
- demență totală: ecranul care merge pe toată lungimea parbrizului la BMW;
- iar Mercedes face focus spre mașinile electrice;
- motorul termic cu noi carburanți care nu poluează este o idee bună;
- teorie nouă: acțiunile din viitor influențează și trecutul;
Bai, poti sa te superi pe mine, dar mie „mi s-a luat” de asta cu diversitatea.
Iar femeile in politica sunt o catastrofa, in majoritatea cazurilor.
Uita-te la noi, Elena Basescu, Elena Udrea, Viorica Dancila, Gabriela Firea, Olguta Vasilescu si exemplele pot continua. Ca mai apar cate o Clotilde Armand sau Elena Lasconi, care chiar fac treaba, astea sunt exceptii de la regula, din pacate.
Si nu doar la noi e asa, peste tot. De la tari bananiere precum Pakistan sau Filipine, unde Benazir Bhutto sau Corazon Aquino au fost niste dictatori in fusta, pana la tari cu pretentii de genul Germaniei unde Angela Merkel a facut tot timpul jocul lui Putin, lasand Germania si intreaga U.E. la cheremul rusilor din punct de vedere energetic.
Sau, daca vrei, Ursula von der Leyen care e cam luata la intrebari de justitie pe tema achizitiilor de vaccinuri in pandemie. Si nu ma lua cu Margaret Thatcher, ca daca o „scuturi” bine si pe aia o sa vezi ca nu a fost nici ea un conducator asa bun, cum cred unii.
Apropo de femei in politica, de ce nu mai pomeneste nimeni de o candidatura a Kamalei Harris la presedintie in USA? In spun eu: de proasta ce este, ca a spus numai tampenii si si-au dat oamenii seama ca e o idioata si a iesit din orice calcul.
Nu mă supăr, tocmai că îmi plac opiniile diverse 🙂
Adevărul este că nimeni nu deține adevărul suprem. Și nici bărbații n-au făcut vreo treabă senzațională, tot așa, cu mici exemple. Însă societatea a avansat mereu când a devenit mai diversă, mai înclinată spre conviețuire decât măcel, mai deschisă la minte. Altfel trăiam tot în peșteră acum și tot din vânătoare.
Esti misogin de mic sau ai devenit pe parcurs ? Iti pot combate primitivismul ideilor tale prin n contraexemple. Uite-te de exemplu la tarile nordice, unde in functii cheie sunt femei si lucrurile merg foarte bine. Danemarca, Finlanda etc.
Mulți români au prins asta din copilărie și au rămas așa. Mie mi se pare inacceptabilă orice formă de discriminare.
0 – Uite, in comunism nu exista problema asta!
Nu exista pentru că acolo existau clase diferite direct 🙂
Evident ca nimeni nu detine adevarul aabsolut. Cineva trebuie ales (in fruntea unei tari, a unei primarii, a unei companii etc.) exclusiv pentru competenta si onestitate, nu in functie de sex, rasa, culoare a pielii, orientare sexuala etc.
Corect!