Nimănui nu-i place să revină din vacanță și totuși, de fiecare dată trebuie să revenim la muncă. Asta dacă nu cumva în vacanță câștigi la Loto. Am pus mai jos câteva știri care mi-au scăpat în zilele de vacanță. În ordine aleatorie.

Știri pe scurt

– Asus a lansat VivoBook 14 (X405), un notebook cu ecran NanoEdge de 14 inch, procesoare Intel Core din generația a 7-a, precum și 16GB de Memorie DDR4. Modelele VivoBook 14 (X405) vor fi disponibile în România la sfârșitul lunii august la prețuri ce pornesc de la 2899 lei (TVA inclusiv), în funcție de configurație.

– În cadrul gamescom 2017, AOC a dezvăluit cel mai nou monitor de gaming cu rata de refresh de 240 Hz, disponibil începând cu luna septembrie. AOC Agon AG251FG dispune de un timp de răspuns de 1 ms, tehnologii precum Nvidia G-SYNC, Nvidia ULMB și alte dotări specifice pentru jocuri. Modelul are un ecran TN de 24.5” (62,2 cm) cu format de 16:9 și rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli). Prețul recomandat va fi de 2.679 lei.

– Kaspersky Lab a descoperit un backdoor implantat într-un software de management al serverelor folosit de sute de companii mari din întreaga lume. Atunci când este activat, backdoor-ul le permite infractorilor să descarce module malware suplimentare sau să fure date. Kaspersky Lab a alertat compania NetSarang, furnizorul programului de software afectat, a înlăturat cu succes codul malware și a pus la dispoziția utilizatorilor un update.

– Dezvoltatorii români de jocuri, prin sprijinul RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România), se vor alătura târgului Gamescom 2017 din Köln (22-26 august), uniți pentru prima dată într-un pavilion național. Fiind un important centru regional pentru dezvoltarea jocurilor, industria de gaming din România numără aproximativ 6000 de angajați și anunță o creștere remarcabilă a numărului de jocuri și a studiouri naționale. Participarea la Gamescom, cel mai important târg european dedicat jocurilor video, vine ca urmare a intensificării și a implicării active a industriei locale în obținerea unei vizibilități la nivel internațional.

– Lenovo a lansat oficial noile smartphone-uri Moto E4 și Moto E4 Plus. Primul are un display de 5 inch și are un șasiu metalic. Camera foto este de 8 megapixeli, frontala are 5 megapixeli și bateria integrată este de 2.800 mAh. Modelul de top are ecran de 5.5 inch, iar bateria este de 5.000 mAh. Camera foto este de 13 megapixeli și frontala este de 5 megapixeli. Moto E4 are un preț de circa 699 lei la Orange, iar modelul E4 Plus costă vreo 999 lei la Flanco.

– Samsung Electronics a lansat un SSD portabil Samsung T5, care aduce tehnologie Samsung V-NAND pe 64 de straturi și oferă cele mai mari viteze de transfer din industrie. Atinge viteze de până la 540 MB/s – de până la 4.9 ori mai rapid decât hard-disk-urile externe – este mai mic decât o carte de vizită, la doar 74 x 57.3 x 10.5mm, cântărește 51g și încape confortabil în palmă. Exteriorul de aluminiu este disponibil în două culori distincte – Deep Black (modele 1TB și 2TB) şi Alluring Blue (modele 250GB şi 500GB).

– Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) anunță finalizarea proiectului ArheoTACT, prin intermediul căruia este facilitat accesul persoanelor cu deficienţe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei. Cu ajutorul Fundației Orange a fost creată o infrastructură de muzeu (covoare tactile, replici și modele tactile, ghiduri de expoziție și etichete tipărite în alfabet Braille) și o infrastructură media specifică (fiecare muzeu participant a fost dotat cu tablete și audio-ghiduri ce au instalate programe specifice; la muzeele din Constanța, Histria și Mangalia au fost instalate calculatoare cu programe – cititoare de text JAWS; a fost construit un website dedicat, www.arheotact.ro, de unde se pot descărca ghidurile expozițiilor muzeelor participante și alte informații etc.).

– Peste 1500 de turiști și sași întorși acasă au participat duminică la Săptămâna Haferland, în ziua dedicată satului Criț, iar, pe tot parcursul festivalului, numărul acestora se ridică la 5500. Cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania s-a desfășurat anul acesta în perioada 9-14 august și a atras participanți de toate vârstele datorită programului variat de activități din Criț, Viscri, Roadeș, Meșendorf, Saschiz, Rupea, Cloașterf, Homorod, Bunești și Archita.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!