Știri pe scurt astăzi, sunt la evenimente, cu laptopul în spinare. Sper să am informații interesante de împărtășit cu voi și dupămasă.

stiri pe scurt

Știri pe scurt

– sunt două legi utile votate printre valurile de mizerii, prima este cu munca la domiciliu, în sfârșit există o formă legală pentru contractele la distanță. Sigur, se lucra așa și înainte, fără reglementări. A doua, cea cu vaccinarea obligatorie. Da, ai dreptul să faci ce vrei, dar nu atâta timp cât omori pe alții. Luat boli mortale și transmis mai departe se cheamă crimă și ar trebui pedepse mai mari de atât. Plus abuzarea propriilor copii, refuzi vaccinarea, le refuzi dreptul la viață.

– Steve Wozniak, co-fondator Apple, care vine în România la un eveniment la care merg și eu, a declarat zilele trecute: iPhone 8 este la fel ca 7, la fel ca 6 dacă mă întrebați. Nu aș cumpăra iPhone X când se lansează.

– sistemul financiar-bancar depinde de GPS, iar sistemul de navigație asistată de satelit este deschis către atacuri informatice de tot felul. Sigur, nu a fost probabil niciun atac major, exact ca la vulnerabilitatea WiFi de zilele trecute. Dar și când o să fie…

– două articole interesante cu telefoane mobile, în primul, comparație Note 8 versus iPhone 8 Plus, nici măcar GSMArena nu are curaj să tragă o concluzie radicală și le laudă pe ambele în final. Fiecare e mai bun pe OS-ul său 🙂 Al doilea compară iPhone 8 Plus chiar cu iPhone X, care nici nu s-a lansat, dar ei trag concluzia că 8 Plus e mai bun, chiar dacă e aproape identic cu cel de anul trecut.

– apropo de Samsung și Apple, procesul câștigat de americani care obliga compania sud-coreeană la plata unor daune pentru că a copiat iPhone – se va rejudeca, chiar dacă au trecut zece ani. Se pare că nu sentința e problema, ci suma de bani. Chiar dacă e sumă ridicolă pentru Samsung, care a câștigat miliarde, se speră la micșorarea acestei pedepse.

Cisco cumpără Broadcom pentru a avea mai multe soluții de comunicare pentru companii, prețul este 2 miliarde de dolari.

– Sony a lansat un robot smart sub numele Xperia Hello, un fel de asistent digital dar distractiv.

– Vești bune pentru hackeri – Google va plăti 1000 de dolari pentru fiecare vulnerabilitate găsită în aplicațiile Google Play. Succes!

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!